Kraj i za Fonjinija, Novak u četvrtfinalu Šangaja protiv Monfisa

Kraj i za Fonjinija, Novak u četvrtfinalu Šangaja protiv Monfisa

Nova pobeda Novaka u najvećem gradu Kine.

U okviru osmine finala Masters turnira u Šangaju Novak je savladao 17. tenisera sveta, Fabija Fonjinija iz Italije rezultatom 6:3, 6:3.

Tokom 69 minuta koliko je trajao duel Novak je bio siguran na terenu ne dozvolivši rivalu nijednu brejk šansu. Srpski teniser je tri puta oduzeo servis Fonjiniju (jednom u prvom i dva puta u drugom setu).

„Morao sam da igram duge poene i da se potrudim da bih ih osvojio. Fonjini je u odličnoj formi u poslednja tri-četiri meseca. Veoma je talentovan igrač, dosta brzo se kreće na terenu i za svaki poen treba da se pomučite. Ovo je važna pobeda. Servirao sam dobro u važnim trenucima. Raduje me pobeda bez izgubljenog seta.“

Statistika susreta: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (12-16), neiznuđene greške (10-28).

Za plasman u polufinale „Shanghai Rolex Masters“-a Novak će u petak igrati protiv 42. igrača sveta, Francuza Gaela Monfisa, koji je eliminisao petog favorita turnira Rodžera Federera – 6:4, 6:7, 6:3.

Biće to njihov deveti međusobni okršaj, a Novak nije pretrpeo nijedan poraz u karijeri od godinu dana starijeg Francuza.

„Monfis je uvek opasan protivnik kada servira dobro, a takav je slučaj bio danas protiv Federera. On je jedan od najinteresantnijih igrača, pravi je sportista, veoma je brz, odlično se kreće. Nosi ga energija koju dobija od publike, zaista voli da igra velike mečeve na najvećim terenima.“

Fotografija: Getty Images

Podeli post