Fantastični Nole posle 51 minuta u polufinalu Montreala, sledi derbi protiv Rafe

Kraj i za Gaskea, Nole posle 52 minuta u polufinalu Montreala

Najubedljivija pobeda u Montrealu donela je Novaku plasman u četvrto uzastopno polufinale kanadskog Mastersa.

U četvrtfinalu Rodžers kupa najbolji teniser sveta eliminisao je sedmog nosioca Rišara Gaskea bez izgubljenog seta, 6:1, 6:2.

Za razliku od prva dva meča, Novak je već na startu pronašao svoju igru i tokom oba seta apsolutno dominirao na terenu, osvojivši po dva gema na servis rivala.

Meč je trajao svega 51 minuta, a pre napuštanja terena Novak je već tradicionalno izveo koreografiju uz svetski hit „Get Lucky“.

„Danas sam bio odličan u praktično svim aspektima igre. Pokušao sam da diktiram situaciju na terenu od početka meča, da kontrolišem poene. Mislim da sam to zaista dobro radio“, rekao je Novak. „Servis me je odlično služio, bio sam veoma efikasan, sa visokim procentom prvog servisa, dosta asova i brzih poena. To je svakako nešto što mi daje samopouzdanje.“

Statistika: as poeni (11-3), dvostruke servis greške (0-5), direktni poeni (29-10), neiznuđene greške (12-20).

U polufinalu Montreala Novak će u noći između subote i nedelje od 02:00h po našem vremenu igrati protiv Rafaela Nadala (Španija) koji je savladao Marinka Matoševića (Australija) u dva seta (6:2, 6:4).

Novak u međusobnim duelima protiv Rafe ima odnos pobeda i poraza 15-20.

„Veoma je važno da dobro počnem sutrašnji meč. Ako pružim dobru igru kao danas, mislim da imam šansu da zabeležim pobedu i plasiram se u finale.“

Da podsetimo, Novak na „Rodžers kupu“ brani titulu iz 2012. godine.

Fotografija: Getty Images

Podeli post