Kraj Rolan Garosa za Novaka!


Novak Đoković neočekivano je završio takmičenje na ovogodišnjem Rolan Garosu već u trećem kolu.

Glavni „krivac“ za veliko iznenađenje je Nemac Filip Kolšrajber, koji je zahvaljujući fantastičnoj igri savladao četvrtog nosioca sa maksimalnim rezultatom od 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:4.

Tokom dva časa i 21 minuta igre, Novak je načinio 38 grešaka, 16 više od svog rivala, ali je u vinerima bio neznatno uspešniji – 27:24. Meč je završen posle 188 odigranih poena, od kojih su 102 pripala Kolšrajberu.

Prvi brejk u meču pripao je Novaku, za prednost od 4:1. U nastavku se dogodio veliki preokret, kada Kolšrajber vezuje dva brejka i osvaja narednih pet gemova za 6:4 u prvom setu.

U istom ritmu, Nemac je nastavio da igra u drugom setu, oduzevši Novaku dva servisa. Đoković je uspeo da vrati jedan brejk, ali je poklekao kada je isto trebalo učiniti još jednom. Drugi set završen je identičnim rezultatom kao i uvodni.

Noćna mora Novaka nastavila se u trećem setu. U devetom gemu, Kolšrajber je došao do brejka, koji je pretvorio u veliki uspeh na svoj servis.

“Dobro sam počeo turnir, a tako sam se osećao i pre ovog meča. Na terenu je, ipak, sve bilo drugačije. Ne mogu tačno da objasnim zašto. Fizički sam se dobro osećao, ali se nisam dobro kretao… Da budem iskren, problem je bila samo moja glava“, rekao je Novak.

Porazom u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske, Novak nije uspeo da odbrani polufinale iz prošle godine.

Srpski teniser je učešćem u Parizu stavio tačku na sezonu na šljaci, tako da se već 8. juna „seli“ na travu, kako bi u Haleu (Nemačka) odigrao svoj prvi turnir na ovoj podlozi, koji je ujedno i jedina priprema četvrtog tenisera sveta za treći Grend Slem u 2009. godini – Vimbldon, gde je prošle godine poražen u drugom kolu.

Podeli post