Neverovatan kraj US Opena za Novaka.

Najbolji teniser sveta diskvalifikovan je sa Otvorenog prvenstva SAD zbog situacije koja se u svetu tenisa retko viđa.

Pošto je završen jedanaesti gem prvog seta meča 4. kola nakon kojeg je Pablo Karenjo Busta poveo sa 6:5, Novak je u nameri da lopticu pošalje ka sakupljaču loptica iza sebe istu nenamerno uputio prema linijskom sudiji i slučajno je pogodio u vrat.

Iako se na snimku jasno videlo da Novak nije imao bilo kakvu nameru da to učini i da je ovo samo nesrećna okolnost, sudije i supervizor su odlučili da ga diskvalifikuju sa turnira.

„Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno.

Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser.

Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve“, rekao je Novak u saopštenju.

Podeli post