Lodra iznenadio Noleta u trećem kolu Pariza


Neočekivani poraz Noleta u trećem kolu Masters turnira u Parizu.

Francuz Mikael Lodra (34. na svetu) odigrao je svoj sigurno najbolji meč u karijeri i nakon jednog časa i 32 minuta igre savladao Novaka rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8:6), 6:2 i tako se plasirao u svoje prvo Masters četvrtfinale u karijeri.

S obzirom da nije uspeo da odbrani titulu u „gradu svetlosti“ od prošle godine, Novak će na novoj rang listi imati 910 bodova manje. To znači da bi srpski teniser mogao da padne na četvrtu poziciju ATP liste u ponedeljak, u slučaju da se Britanac Endi Mari plasira u finale „BNP Paribas Masters“-a.

Tokom celog meča Novak je tražio svoju igru, ali danas jednostavno nije bio njegov dan. Sa druge strane, Lodra je bio gotovo besprekoran u svakom segmentu.

Dvanaest gemova a nijedna brejk šansa pravi su pokazatelj gotovo izjednačene igre dvojice tenisera tokom prvog seta. U taj-brejku Novak prvi stiže do mini-brejka i dolazi u situaciju da pri vođstvu od 6:4 servira za set. Lodra vraća mini-brejk, a nakon dva svoja servisa ukazuje mu se prva set lopte koju ne propušta, iako na servis Novaka.

U drugom setu, stvari po Noleta su se pogoršale. U trećem gemu Francuz pravi prvi brejk u meču. Novak je pri 2:3 imao tri vezane prilike da se vrati u set, no sjajni Lodra neverovatnim servisima vezuje pet poena za 2:4. U predstojećem gemu francuski igrač je potvrdio odlično raspoloženje, još jednom oduzeo servis Novaku, da bi u narednom realizovao svoj servis za veliki trijumf.

„U Beogradu će biti drugačije. Mislim da je Ljodra odigrao najbolje što može u Parizu. Igrali smo pre nekoliko godina, nezgodan je na brzim podlogama. Odgovaraće mi podloga u Beogradu. Biću spreman i za Masters u Londonu, gde želim dobar rezultat. Prioritet u Dejvis Kupu je pobeda i to govorim igračima. Poručujem publici da u što većem broju dođe na ovaj spektakl. Imamo sjajnu ekipu i vrhunsku atmosferu. Idemo na salataru!“, izjavio je Nole nakon susreta.

Statistika meča: as poeni (4-6), duple servis greške (3-4), direktni poeni (21-27), neiznuđene greške (17-17).



Pred Novakom je pauza od deset dana. U nedelju, 21. novembra počinje prvi od preostala dva izuzetno važna takmičenja sa kojima će Nole zatvoriti 2010. godinu. „ATP World Tour Finals“ u Londonu okupiće osam najboljih tenisera iz tekuće sezone.

Prošle godine, Novak je u Londonu završio takmičenje nakon dve pobede u grupi, tako da će braniti 400 poena.

Podeli post