Loš dan za Novaka u Dubaiju i poraz od Marija u polufinalu


Photo: Reuters

Nole neće braniti titulu na ATP turniru u Dubaiju.

Endi Mari, treći nosilac, bio je bolji od prvog tenisera sveta u polufinalu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a posle dva odigrana seta – 6:2, 7:5.

Nakon što je u prvom setu izjednačio rezultat na 2:2, Novak je potpuno pao u igri i dozvolio Britancu da veže sedam gemova, koji su mu doneli prvi set i velikih 3:0 u drugom. Pošto je Mari poveo sa 5:2, Novak je uspeo da se vrati u meč, osvoji tri gema u nizu i izjednači na 5:5. Nažalost, izgubio je naredna dva, koji su ga koštali meča i Britanac dolazi do petog trijumfa nad Srbinom u karijeri.

„Endi je odigrao sjajan meč, bio je bolji danas. Odlično je servirao, a ja sam napravio mnogo neiznuđenih grešaka u važnim trenucima. Bio je ovo dobar turnir,“ rekao je Novak.

Teniseri se „sele“ na američki kontinent, gde će se, počev od 8. marta odigrati prva dva turnira iz serije 1000 u 2012. godini – Indijen Vels i Majami.

Novak na oba brani titulu i ukupno 2000 ATP poena.

„Okrećem se sledećim izazovima – radujem se turnirima u Indijen Velsu i Majamiju. Mislim da imam više nego dovoljno vremena da se pripremim.“

Podeli post