Madrid, Rim, Rolan Garos, Vimbldon…

Madrid, Rim, Rolan Garos, Vimbldon...

Nakon velikog uspeha i osvajanja Masters turnira u Monte Karlu, najbolji teniser sveta iskoristio je dvonedeljnu pauzu da se dobro odmori i nastavi pripreme za predstojeće izazove na evropskoj turneji na šljaci.

Sledeće nedelje Novak će učestvovati na Masters turniru u Madridu (5. – 12. maj), gde će braniti četvrtfinale i 180 ATP poena (poraz od Janka Tipsarevića). Srpski teniser je 2011. godine trijumfovao na „Mutua Madrid Open“ turniru, a žreb za ovogodišnje izdanje na programu je u petak, 3. maja.

Direktno iz prestonice Španije Nole će se uputiti ka Rimu, gde će se od 12. do 19. maja održati još Masters turnir na šljaci. Novak, šampion u „večnom gradu“ iz 2008. i 2011., prošle godine je zaustavljen u finalu ovog turnira od strane Rafaela Nadala, tako da će braniti 600 poena.

Posle učešća u Rimu Novak će pauzirati jednu nedelju nakon čega će uslediti završni turnir na šljaci i drugi Gren Slem u 2013. godini – Rolan Garos. Novak je prošle sezone stigao do svog prvog finala u Parizu, gde je pretrpeo poraz od Nadala (4:6, 3:6, 6:2, 5:7). Prema tome, na jedinom Gren Slem turniru koji do sada nije osvajao, braniće 1200 poena.

Sa pariske šljake Novak će se „preseliti“ u London gde će od 24. juna do 7. jula učestvovati na najprestižnijem teniskom turniru današnjice, Vimbldonu, na kojem je trijumfovao 2011. godine. Na trećem po redu Gren Slem turniru u sezoni (travnata podloga) Novak će braniti 720 ATP poena, s obzirom da je prošle godine poražen u polufinalu od Rodžera Federera (3:6, 6:3, 4:6, 3:6).

Tokom predstojeća dva meseca Novak će braniti ukupno 2.700 bodova od mogućih 6.000, tako da će biti u mogućnosti da zaradi novih 3.300 poena.

Po okončanju serije turnira po Evropi, pred Novakom su dvonedeljni odmor i put ka američkom kontinentu gde ga očekuju tri velika turnira (Montreal, Sinsinati i US Open).

Fotografija: Sports Illustrated

Podeli post