Marsej: Šardi još jednom pao, Nole u drugom kolu!


86 minuta bilo je potrebno Novaku da nakon tronedeljne pauze dođe do nove pobede, koja mu je obezbedila nastup u drugom kolu Open 13 turnira u Marseju (dvorana, 576.000 evra).

Treći teniser sveta bio je bolji od nove nade francuskog tenisa, Žeremija Šardija (54) rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:4.

Sigurna igra krasila je obojicu igrača tokom celog početnog seta. I Novak i Žeremi su bili izuzetno sigurni na svoj servis, tako da brejk nije bio na vidiku. Pri vođstvu od 6:5, Novak je na servis rivala imao 0:30, međutim, Šardi je tada sjajno servirao i izborio se za taj-brejk, u kome Novak prvi stiže do mini-brejka, koji mu je doneo prednost u setovima od 1:0 nakon 7:4.

Već u drugom gemu drugog seta Šardi je došao do brejk šanse, koju Novak hrabro spašava sjajnim drop šotom. U predstojećem gemu Novak je imao tri vezane brejk lopte. Dve je propustio, ali treću koristi za vođstvo od 2:1 i servis. To je ujedno bio i jedini brejk u meču koji je odlučio pobednika duela.

Novak je u meču prvog kola realizovao fantastičnih 89% prvog servisa, načinio 11 as poena i osvojio 70 poena, pet više od svog protivnika.

“Želim da se zahvalim svima što su došli. Stvarno nisam očekivao ovoliko ljudi. Ovde se osećam kao kod kuće. Blizu živim, u Monte Karlu, a već treću godinu igram na turniru u Marseju. Prvi put sam na centralnom terenu, pa sam se osećao malo drugačije. Sada se nadam da ću ostvariti bolji rezultat nego u prethodnim pokušajima“, rekao je Novak nakon meča.

U drugom kolu turnira u Marseju Novak će igrati protiv Jana Herniha iz češke, koji se nalazi na 68. poziciji svetske rang liste. Hernih je u svom uvodnom meču bio bolji od Belgijanca Fligena, a protiv Novaka ima pozitivan učinak – 1:0.

Jedini duel srpski i češki teniser odigrali su davne 2006. godine u drugom kolu turnira u Den Bošu (trava). Pobedu je odneo Hernih (6:2, 6:4).

Ovaj meč odigraće se u četvrtak.

Podeli post