Najbolji novogodišnji poklon: NOLE OSVOJIO TITULU U ABU DABIJU!


Photo: Reuters

Bolji početak sezone nije mogao da poželi…

Posle tri dana takmičenja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nole je postao šampion egzibicionog turnira u Abu Dabiju, na kojem je nastupio kao debitant.

U fenomenalnom finalu „Mubadala World Tennis Championship“-a najbolji teniser sveta je još jednom demonstrirao neverovatan tenis pa je nakon Monfisa i Federera ostavio i Španca Davida Ferera (5) bez rešenja – furioznih 6:2, 6:1.

Tokom celog meča Novak je bio atomski precizan, konstantno napadao i u veliki broj navrata ostavljao publiku bez daha.

Već na samom startu duela bilo je jasno da se Nole nakon naporne godine potpuno odmorio, napunio baterije i dobro spremio za velike izazove koji ga očekuju u 2012. godini.

Nakon što je prvi gem osvojio bez izgubljenog poena, Srbin je oduzeo servis Fereru i poveo sa 2:0, potom i 3:0. U poslednjem gemu seta još jednim brejkom stavio je tačku na prvi period igre, 6:2.

U drugom setu Nole je nastavio u istom ritmu i posle dva brejka (u drugom i šestom gemu) obezbedio titulu, koja će mu mnogo značiti na polju samopouzdanja pred letnju australijsku turneju.

Pogledajte foto galeriju…

Pred Novakom je nastavak priprema za prvi Gren Slem sezone, Australijen Open, koji će se od 16. do 29. januara 2012. održati u Melburn Parku.

Podeli post