Neuništiv: Novak osvojio rekordnu šestu Masters titulu u sezoni!

Neuništiv: Novak osvojio rekordnu šestu Masters titulu u sezoni!

Novak nastavlja da niže rekorde u svojoj najuspešnijoj sezoni u karijeri.

Pobedom u finalu „BNP Paribas Open“-a nad Endijem Marejem (3) rezultatom 6:2, 6:4, Novak je postao prvi teniser u istoriji koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio šest Masters turnira.

Titula u Parizu Novakova je treća uzastopna u ovom gradu, 26. u kategoriji Masters turnira, a ukupno 58. u karijeri.

Već u trećem gemu prvog seta Novak je bez izgubljenog poena oduzeo servis Mareju, da bi u petom posle nepunih 12 minuta propustio nekoliko šansi da dođe do duplog brejka. Dva gema kasnije, srpski teniser je ponovo bio bio fenomenalan na servis rivala, načinio novi brejk, poveo sa 5:2, zatim i 6:2 posle 42 minuta. Tokom čitavog prvog seta Novak je bio izuzetan na svoj servis, ne dozvolivši Britancu priliku za brejk.

Novak je i u drugom setu prvi došao do brejka. Bilo je to u trećem gemu, nakon čega je Marej odmah uzvartio i izjednačio rezultat na 2:2. Brejk u sedmom gemu obezbedio je najboljem teniseru sveta četvrtu titulu u „gradu svetlosti“ (još jedan rekord), desetu u 2015. godini.

„Endi je u drugom setu počeo da preokreće stvari na terenu. Mogao je ishod da bude i drugačiji, slično kao i juče protiv Vavrinke u istom periodu igre,“ rekao je Novak. „Ipak, uspeo sam da zadržim čvrstinu. Ovo je bilo moje najbolje izdanje ove nedelje i stiglo je u pravom trenutku. Veoma sam ponosan i srećan.“

Statistika: as poeni (2-4), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (10-20), neiznuđene greške (12-34). Finale je trajalo jedan čas i 32 minuta.

Osvajanjem titule u Parizu Novak je odbranio svih 1000 ATP poena iz 2014. godine.

Novak će se tokom narednih šest dana pripremati za učešće na završnom turniru u Londonu, gde će takođe braniti titulu i maksimalnih 1500 poena.

ATP World Tour finale održaće se u O2 areni od 15. do 22. novembra, a učešće je obezbedilo osam tenisera koji su ostvarili najbolje rezultate u sezoni koja je za nama: Novak Đoković, Endi Marej, Rodžer Federer, Sten Vavrinka, Rafael Nadal, Tomaš Berdih, David Ferer i Kei Nišikori.

Svi oni će biti raspoređeni u dve grupe, da bi se nakon uvodne, Round Robin faze, dvojica naboljih unakrsno sastali u polufinalu.

„Nadam se da ću uspeti da ponovim izdanja iz prethodnih godina na završnom turniru. O2 arena je sjajno zdanje za igranje tenisa“, izjavio je Novak pred poslednji izazov u 2015. godini.

Fotografija: Getty Images

Podeli post