Nole bolji od Dodiga, u četvrtak protiv Troickog u osmini finala Pariza


Photo: AP

Iako je nastup u Parizu bio pod znakom pitanja zbog povrede desnog ramena zadobijene prošle nedelje u Bazelu, Novak se nakon jutarnjeg treninga u „gradu svetlosti“ dobro osećao, tako da više nije bilo dileme oko izlaska na teren.

U svom uvodnom meču na poslednjem Mastersu u 2011. godini, Nole (prvi nosilac) je nakon jednog časa i 31 minuta bio bolji od hrvatskog tenisera Ivana Dodiga rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Koliko je Novak bio raspoložen i siguran na svoj servis govori podatak da protivnik nije uspeo da dođe do ijedne prilike za brejk.

U osmom gemu uvodnog seta prvi teniser sveta je propustio brejk loptu da povede sa 5:3, da bi u desetom na maestralan način bez izgubljenog poena konačno oduzeo servis Dodigu i poveo sa 1:0 u setovima (6:4).

Slično prvom setu, počeo je i drugi. čekao je Novak svoj trenutak i u osmom gemu posle odličnog poena stigao do drugog brejka u meču i vođstva od 4:2 nad 39. teniserom ATP liste. Nakon toga, okršaj je priveo kraju rutinski.

„Nisam bio siguran da ću nastupiti u Parizu. Očigledno je da nisam igrao najbolji tenis, ali bol mi nije predstavljao toliki problem koliko sam mislio i moći ću da se takmičim ovde. Verovatno zbog prethodnih iskustava, način na koji me svet podržava se promenio i sa tim moram da se nosim“, rekao je Novak

U osmini finala „BNP Paribas Masters“-a Nole će igrati protiv sunarodnika Viktora Troickog (15. nosilac), koji je u 2. kolu bio bolji od Ukrajinca Sergeja Stakhovskog 6:4, 6:4.

To će biti jedanaesti međusobni susret dva prijatelja. Vodi Novak sa 9-1. Poslednji put jedan protiv drugog igrali su u osmini finala Mastersa u Majamiju ove sezone, kada je trijumfovao Novak (6:3, 6:2).

Ovaj duel na programu je u četvrtak.

Podeli post