Nole bolji od Gulbisa u prvom kolu Bazela



Trijumfom u prvom kolu Nole je započeo odbranu titule na teniskom turniru u Bazelu, gde je bio najbolji pre godinu dana.

Prva „žrtva“ drugog nosioca bio je 26. teniser sveta, Letonac Ernest Gulbis. Posle jednog časa i 12 minuta Novak je slavio rezultatom 6:4, 6:2.

Novak je napravio brejk u šestom gemu prvog seta i potvrdio ga za vođstvo od 5:2. U devetom gemu je servirao za set i imao dve set lopte, ali je Gulbis uspeo da vrati brejk posle nekoliko Noletovih neiznuđenih grešaka. Treći teniser sveta je odigrao agresivno naredni gem i stvorio sebi priliku da ponovo oduzme servis protivniku. Iskoristio je treću brejk/set loptu (ukupno petu set loptu) i dobio set rezultatom 6:4 za 44 minuta.

Rezultatsko otcepljenje u drugom setu dogodilo se u četvrtom gemu u kojem Novak pravi brejk za 3:1. Najbolji srpski teniser je uspeo da oduzme servis Letoncu još jednom u osmom gemu za konačnih 6:2.

Intervju nakon meča:



Statistika meča: as poeni (5-5), duple servis greške (1-2), direktni poeni (25-27), neiznuđene greške (14-22), ukupno osvojenih poena (64-45).

U drugom kolu „Swiss Indoors“-a, Nole će u četvrtak igrati protiv kvalifikanta Jarka Nieminena (Finska, 41) koji je bio bolji od Danijela Brandsa (Nemačka) rezultatom 6:3, 6:2.

Biće to njihov četvrti međusobni susret, Novak vodi 2:1.

Podeli post