Nole: Ciljam polufinale u Londonu (VIDEO)


ATP World Tour Uncovered: Novak Djokovic

U nedelju, 21. novembra počinje završni turnir u Londonu, koji će okupiti osam najboljih tenisera iz sezone koja je za nama. Nole je izjavio da mu je cilj da stigne bar do polufinala, koje mu je prošle godine izmaklo i pored dve pobede u uvodnoj fazi.

– Vrlo važan turnir. Kruna sezone. četvrti put uzastopno sam među osam najboljih na svetu. Izuzetno sam zadovoljan zbog toga. Želim da budem bolji nego prošle godine, da stignem barem do polufinala.

Novak je svastan da je ove sezone bilo više problema nego prethodne, kada se na šampionsko postolje popeo pet puta. U 2010. godini Novak je osvojio dve titule.

– Bilo je puno uspona i padova ove sezone. Prvih šest meseci nisam igrao svoj najbolji tenis. Neke sporedne stvari su me ometale. Imao sam i zdravstvenih problema, nisam bio potpuno spreman. Više sam razmišljao o tome nego o igri. Od Vimbldona je sve krenulo na bolje. Potom i US Open, koji je za mene verovatno najbolji turnir sezone. Zatim i Peking. Sada pokušavam da održim taj nivo. Osećam samopouzdanje, koje ne želim da izgubim.

Novak se od ostalih tenisera izdvaja po strastvenosti, emotivnosti i posvećenosti. Sedam godina na profesionalnoj sceni, kako se navodi, nisu ga „pripitomile“.

– Svi se razlikujemo, drugačiji smo. Lično volim da uživam u životu, i na terenu i van njega. Volim da razgovaram sa fanovima, da imitiram kada mi nešto padne na pamet. Da budem spontan.

Treću godinu u nizu Novak je među trojicom najboljih na svetu.

– Pobeda je moja motivacija. Nebitno je da li na grend slemu ili nekom drugom turniru. To je nezamenljiv osećaj. Verovatno najlepša moja teniska uspomena je pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. godine.

Sezonu će, za razliku od ostalih kolega, završiti tek posle finala Dejvis kupa u kome će Srbija igrati sa Francuskom.

Podeli post