Nole deklasirao 29. igrača sveta, došao do 29-0, Lendla i četvrtfinala Madrida!


Nepobedivost na terenu i dalje je jedino za šta Nole zna u 2011. godini!

Sada špekulacija definitivno više nema. Lendlov niz od 29 pobeda je dosegnut.

Superiornom igrom i trijumfom nad 29. igračem sveta, Špancem Giljermom Garsija-Lopezom rezultatom 6:1, 6:2 Novak je došao i do 29 uzastopne pobede u tekućoj sezoni, izjednačenja sa rekordom Ivana Lendola i plasmana u četvrtfinale Masters turnira u Madridu.

Ovo je peta Novakova pobeda nad teniserom iz Španije u isto toliko međusobnih duela. Susret je trajao samo 50 minuta.

Početak prvog seta iz snova. Novak je na terenu bukvalno bio nezaustavljiv. Posle 16 minuta naš teniser došao je do ekspresnih 5:0 uz 20 osvojenih poena naspram samo 3 koliko je pripalo Garsija-Lopezu. Naredna dva gema teniseri su podelili, čime je set okončan rezultatom 6:1 posle 23 minuta igre, tokom kojih je Novak načinio 12 vinera (Španac samo jedan) i tri greške (Garsija-Lopez devet).

„Surova“ igra Novaka nastavila se u drugom setu. Brejk odmah na startu, isti je ponovljen u sedmom gemu za vođstvo od 5:2 i lagano privođenje posla kraju na svoj servis.

U četvrtfinalu turnira u Madridu Novak će u petak igrati protiv boljeg iz večerašnjeg okršaja između šestog nosioca, Davida Ferera iz Španije i Ukrajinca Sergeja Stahovskog.

Novak se devet puta do sada sastajao sa Fererom uz vođstvo od 5-4, dok protiv Stahovskog nema nijedan poraz, 2-0.

Ukoliko večeras trijumfuje Ferer biće to pravi test za Noleta, s obzirom da je Španac trenutno u fantastičnoj formi (igrao je finale turnira u Barseloni i Monte Karlu).

Podeli post