Nole do 100. pobede na Grend Slem turnirima i četvrtfinala Vimbldona protiv Tomića!


Photo: AP

Vimbldonska nedelja izuzetno je prijala Novaku da se dobro odmori od napornog meča trećeg kola trećeg Grend Slema sezone i na fenomenalan način okonča prvi meč druge nedelje turnira.

Trijumfom nad 19. nosiocem, Mikaelom Lodrom iz Francuske rezultatom 6:3, 6:3, 6:3 Nole se po četvrti put u karijeri plasirao u četvrtfinale najprestižnijeg turnira.

Susret je trajao jedan čas i 41 minuta tokom kojih je Novak sjajno riternirao, načinio samo 6 grešaka, ne dozvolivši rivalu da dođe do brejk šansi.

Pobeda u osmini finala Vimbldona Novaku je jubilarna, stota na Grend Slem turnirima, koja ga je približila na samo dva meča od prve pozicije na ATP listi.

Da podsetimo, Novak je 2010. godine takmičenje u Londonu završio u polufinalu, porazom od čeha Tomaša Berdiha, tako da brani 720 poena.

Odličan početak meča za Novaka. Od prvih 13 poena u uvodna tri gema, Nole je osvojio 12 i poveo sa 3:0. Pri vođstvu od 4:2, naš teniser je propustio dve brejk šanse, tako da je set posle 28 minuta završen razlikom od tri gema, 6:3.

U prvih šest gemova drugog seta nije bilo prilika za brejk. Slično prvom periodu igre, kada mu je Novak oduzeo servis posle tri duple servis greške, Lodra je pretrpeo brejk u sedmom gemu drugog seta. Ovog puta dve dvostruke servis greške i sjajni riterni Novaka omogućili su Srbinu vođstvo od 4:3. I predstojeća dva gema pripala su Noletu, tako da je u treći set ušao sa svojim servisom.

U trećem, ispostavilo se odlučujućem setu, jedan jedini brejk do kojeg je Nole došao u osmom gemu, odlučio je pobednika.

Statistika: as poeni (9-8), duple servis greške (1-7), direktni poeni (32-27), neiznuđene greške (6-21).

Najprijatnije iznenađenje turnira, mladi Australijanac Bernard Tomić biće Noletov rival u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Engleske u sredu.

18. godišnji Tomić je trenutno 158. na ATP listi, uspešno je prošao tri kola kvalifikacija, a na putu do osam najboljih u glavnom žrebu savladao je redom: Davidenka, Andrejeva, Soderlinga i Malisa.

Novak i Bernard trenirali su zajedno tokom prve nedelje Vimbldona, a do sada se nisu sastajali kada su u pitanju profesionalni mečevi.

„Imam samo lepe reči o Bernardu. Mislim da je veliki talenat i veliki potencijal. On voli da igra na travi. Ima dobar i snažan udarac bez rotacije, koji ti ne daje puno vremena za razmišljanje“, rekao je Novak posle meča osmine finala.

Podeli post