Nole ekspresno do četvrtfinala Vimbldona! U sredu na Hasa!


Po drugi put u karijeri, Novak će igrati u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu (trava, 12.550.000 £).

Plasman među osam najboljih srpski teniser obezbedio je rutinskom pobedom nad Izraelcem Dudijem Selom rezultatom 6:2, 6:4, 6:1.

Meč između četvrtog i 46. igrača sveta trajao je svega 89 minuta, a pitanje pobednika ni u jednom trenutku nije bilo dovedeno u pitanje.

Novak je u trećem gemu prvog seta spasio tri vezane brejk lopte da bi u šestom napravio prvi brejk, poveo sa 4:2, a potom u poslednjem gemu učinio isto i za 28 minuta stigao do 1:0 (6:2).

U drugom setu, prvih sedam gemova pripali su teniserima koji su bili na servisu. Prelomio je Novak u osmom gemu, došao do brejka, koji je u narednom Sela vratio. U predstojećem, desetom gemu, odlični Đoković je došao do još jednog brejka, koji mu je doneo set nakon 6:4.

Nakon što mu je u drugom gemu trećeg seta Novak oduzeo servis, Izraelac se potpuno predao, a naš teniser je nizao gem za gemom do konačnih 6:1.

Za plasman u polufinale Vimbldona, Novak će u sredu igrati protiv Nemca Tomija Hasa, 24. nosioca, koji je vrata četvrtfinala otvorio pobedom nad Rusom Igorom Andrejevim (7:6, 6:4, 6:4).

Biće to idealna prilika za Noleta da se revanšira nemačkom teniseru za poraz u finalu turnira u Haleu pre dve nedelje. Nakon njihovih tri duela, blagu prednost od 2:1 drži Srbin.

„Tomi igra odlično u poslednje vreme. Igrao je pet setova sa Federerom na Rolan Garosu, osvojio Hale… Igra servis-volej, veoma je agresivan i sigurno će me pritiskati. Zato moram da budem strpljiv i čekam šansu“, rekao je četvrti teniser sveta.

Podeli post