Nole ekspresno do polufinala Pekinga!

Noletova dominacija u Kini se nastavlja!

Mnogo lakše nego što se očekivalo najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale „China Open“-a.

U četvrtfinalu Pekinga prvi nosilac je zabeležio najubedljiviju pobedu od početka turnira savladavši Austrijanca Jirgena Melcera (37) rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Meč je trajao svega 54 minuta tokom kojih je Novak iskoristio sve četiri ukazane brejk lopte, za razliku od protivnika koji je ispustio dve.

Od prvog poena srpski teniser je bio rešen da što pre napusti teren i odmori se za završnicu turnira. Brejkovima u četvrtom i šestom gemu lagano je došao do osvajanja prvog seta rezultatom 6:1.

Slična situacija dogodila se u drugom setu, kada je Novak dva puta oduzeo servis rivalu za vođstvo od 4:0. Dalje je sve bilo rutinski posao za drugog tenisera sveta.

„Iz meča u meč podizao sam formu za bar jedan nivo. Trudim se da budem agresivniji i efikasniji pri svom servisu. Večeras me je izuzetno dobro služio početni udarac. Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri sa aspekta servisa i to je dobar znak. Daću sve od sebe da tako ostane „, rekao je Novak posle meča.

U polufinalu Otvorenog prvenstva Kine Novak će u subotu od 13:30h (po našem) igrati protiv 29. igrača sveta, Florijana Majera.

Srpski i nemački teniser sastajali su se dva puta do sada uz maksimalan učinak Novaka od 2-0. Poslednji duel Novaku je pripao u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona (6:4, 6:1, 6:4).

„Majer je dobio nekoliko dobrih igrača ove nedelje. Znam da sam favorit u tom meču i da se od mene očekuje da se plasiram u finale. Ne smem da potcenim svog protivnika, jer se nije tek tako našao u polufinalu. Trudiću se da ostanem fokusiran tokom celog meča i pobedim“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Drugi polufinalni par čine Žo-Vilfrid Conga i Felisijano Lopez.

Photo: ChinaPhotoPress

Podeli post