Nole je pobednik turnira u Pekingu!


Ono što prošle godine nije uspeo na Olimpijadi, Novak je ostvario nakon samo 13 meseci, na istom mestu!

Srpskom igraču je bilo potrebno 114 minuta da stavi tačku na ovogodišnji turnir u Pekingu. U finalu, rezultatom 6:2, 7:6 (7:4), Novak je savladao Hrvata Marina čilića i tako krunisao blistavu nedelju srpskog sporta.

Trijumfom u prestonici Kine, Novak je u svoju kolekciju trofeja uvrstio i četrnaesti, treći u 2009. godini posle Dubaija i Beograda.

Prvi deo igre se može podeliti na četiri gema pre kiše i četiri gema posle kiše. Start duela obeležen je izjednačenom igrom uz blagu prednost hrvatskog tenisera koji je imao pet bezuspešnih prilika za brejk. Pri rezultatu 2:2 i 40:40 na Novakov servis, u Pekingu je počela da pada sitna kiša, zbog koje je napravljena pauza od oko sat vremena. Po povratku na teren, apsolutna dominacija bila je na strani Noleta, koji je najpre spasio jednu brejk loptu, a potom i preuzeo kontrolu nad setom, pretočivši prikazano u dva brejka (6:2).

Početak drugog seta bliže objašnjava mali pad u igri Srbina. čilić je odmah oduzeo servis Novaku i taj rezultat kulminira do šeste deonice, kada naš igrač uzvraća istom merom. Do finiša meča napravljeno je još po dva brejka sa obe strane (4:5 čilić, 5:5 Nole, 5:6 čilić, 6:6 Nole). Iz tog nadmetanja je kao pobednik izašao Novak, tako što je u 13. gemu uz dva mini brejka uspešno završio posao (7:4) u meču koji je obilovao spektakularnim i neizvesnim poenima.

Đoković od 19. oktobra ponovo postaje „vlasnik“ trećeg mesta na ATP listi, rekorder je po broju pobeda u sezoni (63:15), od ukupno odigranih 78 mečeva.

Kao pobednik „China Open“-a inkasirao je 500.000 američkih dolara i 500 ATP poena.

Ovaj put, kao po običaju, Nole se našalio sa svima prisutnima na dodeli nagrada gde je u svom stilu imitirao Nadalovo „grickanje“ pehara, a sve to je začinjeno sa par kineskih reči iz Novakovog asortimana.

Svoj put, mladi Beograđanin nastavlja u Šangaju (ATP 1000) gde ga u drugom kolu čeka Letonac Ernest Gulbis (vajld kard pozivnica) ili kvalifikant. Turnir je startovao danas.

Podeli post