Najbolji teniser sveta nastavlja pobednosni niz na prvom gren slemu u 2019. godini.

Novak je u osmini finala Australijen Opena savladao perspektivnog Rusa Danila Medvedeva (15) rezultatom 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, 6:3 i plasirao se u svoje deseto četvrtfinale u Melburnu.

Novak je dobio prvi set sa 6:4 i zatim nastavio u istom ritmu do vođstva od 4:1 u drugom. Tada je usledio pad u igri. Šestostruki šampion je propustio priliku za dupli brejk nakon čega je Danil uzvratio i poravnao rezultat, a potom sjajnom igrom u taj-brejku došao do 1-1 u setovima. Đoković je u nastavku zaigrao mnogo bolje, a rivala je sustigao umor. Po dva puta u trećem i četvrtom setu Novak je oduzeo gem na servis protivnika i zabeležio treći trijumf u isto toliko međusobnih susreta.

„Ovo je bila prava fizička borba. Danil igra fantastično u poslednjih šest meseci. Ima neverovatan bekhend, mislim da nije napravio nijednu grešku“, rekao je Novak. „Bilo je teško probiti bedem. Pokušavao sam na razne načine, ključni momenti su se desili prilikom brejk-lopti. Čekao sam svoje šanse i iskoristio ih“.

Statistika: as poeni (6-18), dvostruke servis greške (5-6), direktni poeni (43-38), neiznuđene greške (50-49), broj osvojenih poena (142-126).

Prvi nosilac će u sredu igrati protiv Keija Nišikorija (Japan, 8), koji je do susreta sa Novakom došao fantastičnom pobedom u pet setova nad Pablom Karenja Bustom (Španija, 23) posle preokreta. Duel je trajao pet časova i pet minuta.

Srpski i japanski igrač iza sebe imaju 17 duela, od kojih je 15 pripalo Novaku.

Podeli post