Nole na Rolan Garosu napada poziciju broj 1!



Vlasnik sedam ATP titula i 37 pobeda u nizu od početka sezone, saznao je svoj put na drugom Grend Slemu u 2011. godini, koji mu u ponedeljak, 6. juna može doneti ostvarenje životnog sna u vidu pozicije broj 1 na svetskoj rang listi.

Organizatori Rolan Garosa, koji će se odigrati od 22. maja do 6. juna objavili su glavni žreb u obe konkurencije.

Petnaest dana trajaće borbe u arenama teniskog kompleksa Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, da bi epilog „dobili“ 5. juna u vidu šampiona u muškoj konkurenciji od 128 tenisera.

Biće to sjajna prilika za Noleta do nastavi fantastičnu sezonu u kojoj ima status apsolutno najboljeg tenisera planete bez ijednog poraza i sa čak 13 pobeda nad igračima iz Top 10 ATP liste.

Mečevi prvog kola na programu su tokom prva tri dana turnira, koji će se odigrati na ukupno 20 terena, od kojih su tri glavna: Filip Šatrije, Suzan Lenglen i teren broj 1.

Odlukom žreba, Novak će se u prvom meču sastati sa Holanđaninom Tiemom de Bakerom, koji na svetskoj rang listi zauzima 71. poziciju. Biće ovo njihov prvi međusobni duel.

U nastavku takmičenja na Noletovom putu su sledeći teniseri:

2. kolo: Viktor Hanesku (Rumunija), Benoa Paire (Francuska)
3. kolo: Huan Martin del Potro (Argentina, 25), Ernests Gulbis (Letonija)
4. kolo: Rišar Gaske (Francuska, 13), Tomaz Beluči (Brazil, 23)
četvrtfinale: Tomas Berdih (češka Republika, 6), Mihail Južnji (Rusija, 12)
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska, 3), David Ferer (Španija, 7)
Finale: Rafael Nadal (Španija, 1), Endi Mari (Velika Britanija, 4), Robin Soderling (Švedska, 5)

Pre tačno godinu dana Novaka je u četvrtfinalu Rolan Garosa porazio tada 27. igrač sveta, Jirgen Melcer, posle velike borbe – 6:3 6:2 2:6 6:7 4:6. Prema tome, Nole brani svega 360 poena.

Titulu i 2000 ATP poena u prestonici Francuske brani Španac Rafael Nadal, koji je u finalu bio bolji od Robina Soderlinga iz Švedske rezultatom 6:4, 6:2, 6:4.

Ovako izgleda projektovano bodovno stanje prvog i drugog nosioca nakon Rolan Garosa. Novaku za krov sveta treba plasman u finale, a ako Nadal ne odbrani titulu Novaka bilo koji učinak vodi do mesta broj 1.



Ukupan nagradni fond Rolan Garosa 2011 iznosi 17.520.000 evra. Šampionu će pripasti ček na 1.120.000 evra i 2000 ATP poena.

Srećno Nole!

Podeli post