Nole na samo 405 poena od Nadala, finale Rolan Garosa za broj 1!


Photo: Reuters

Osvanuo je još jedan ponedeljak koji je Noletu doneo novo bodovno približenje poziciji broj 1 svetske rang liste.

Na ATP listi koja je objavljena danas Novak, dvostruki šampion Masters turnira u Rimu, ima 11.665 bodova što je +1000 u odnosu na prošli ponedeljak.

Na prvoj poziciji sa 12.070 poena je i dalje Španac Rafael Nadal, što je samo 405 poena više od drugoplasiranog Srbina, sedmostrukog šampiona i neporaženog u tekućoj sezoni.

Ovo nam govori da je pozicija broj 1 na svetskoj rang listi nikad bliža Noletu, a priliku da se na njoj nađe po prvi put u karijeri naš teniser će imati 6. juna nakon Rolan Garosa.

Na otvorenom prvenstvu Francuske, Novak brani četvrtfinale i 360 bodova, dok prošlogodišnji šampion, Rafael Nadal brani titulu i 2000 bodova.

Prema tome, Nole će se popeti na krov sveta ukoliko se u Parizu plasira u finale. No, postoji još mnogo scenarija. Jedan od njih je da Rafa ne uzme titulu na Rolan Garosu i Novak će sa bilo kojim učinkom na drugom Grend Slemu sezone doći do mesta broj jedan.

Evo i grafike svih mogućih scenarija.


Izvor: ATP

Plasmanom u finale Rima, Novak je postao prvi teniser koji je već obezbedio učešće na završnom turniru u Londonu, (20. – 27. novembar 2011.). Na novoj ATP trci, srpski teniser ima 6.975 poena.

Podeli post