Nole na Serbia Openu osvojio petu titulu u sezoni!


Photo: Srđan Stevanović

Novak Đoković, prvi nosilac, šampion je trećeg izdanja Serbia Opena!

Pobedom u finalu nad Špancem Felisijanom Lopezom rezultatom 7:6 (7:4), 6:2 Nole je stigao do pete titule u 2011. godini, 23. u karijeri, uz učinak od 27-0 od početka tekuće sezone.

Do druge titule u rodnom gradu, Beogradu, Novak je došao nakon jednog časa i 56 minuta provedenih na centralnom terenu Teniskog Centra Novak.

U prvom setu teniserima su se naizmenično ukazivale brejk lopte, ali je Novak bio taj koji je morao da spašava čak pet (Lopez samo jednu). Odluka o osvajaču prvog seta „pala“ je u taj-brejku, koji je pripao našem teniseru rezultatom 7:3.

Situacija u drugom setu bila je manje dramatična. Novak stiže do brejka u trećem i sedmom gemu, da bi nakon realizacije predstojećeg servis gema došao do trijumfa pred domaćom publikom bez izgubljenog seta.„Dobar dan svima. Ne zamerite gospodinu Goranu Đokoviću što je odužio sa sponzorima. On je čovek koji je najzasluženiji za organizaciju ovog turnira i želim da mu se zahvalim za to, kao i Telekomu Srbija i svim ostalim sponzorima bez kojih ovaj turnir ne bi bio to što je danas. Posebna zahvalnost volonterima i onima koji su se trudili da svi sa ovog turnira odnesu lepe uspomene. Hvala mom stručnom štabu, porodici, publici koja mi pruža veliku ljubav i podršku. Zbog vas se vredi vraćati u ovaj grad i pobeđivati. čestitam Felisijanu na sjajnom turniru i njegovom treneru Nikoli“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

Finalista Felisijano Lopez, 37. igrač na ATP listi, oduševljen je turnirom, Beogradom i našim ljudima.

„Ovo mi je prvi put da sam u Srbiji i drago mi je što sam bio ovde proteklih nedelju dana. Zaista sam uživao. Juče sam sanjao da ću biti heroj godine i da ću prekinuti Novakov niz i pobediti ga, ali to je bilo gotovo nemoguće. Zaista je neverovatan ove godine i čestitam mu na tome. Zahvalio bih se mom prijatelju i treneru Nikoli, koji je bio uz mene cele nedelje. Hvala ovoj sjajnoj zemlji i ljudima na gostoprimstvu. Hvala gospodinu Goranu Đokoviću što me je pozvao na turnir. Verujem da ću ponovo doći sledeće godine.“

Direktor turnira Goran Đoković istakao je da je zadovoljan ovogodišnjim turnirom i zahvalio se svim sponzorima na podršci.

„Poštovani građani Srbije i Beograda, hvala vam što ste bili svedoci još jednog, trećeg po redu Serbia Opena. Po mom mišljenju, ovaj je bio najuspešniji. Hvala svim sponzorima na odanosti: generalnom sponzoru Telekomu Srbije, zlatnom sponzoru Agrobanci, kompaniji IPP, Mercedesu, Dunav Osiguranju, Megatrend Univerzitetu, Karlsbergu, Atlas FX grupi, Sony Ericsson-u, Pošti Srbije, hotelu Continental, medijskim sponzorima RTS, Blic i MTV i svima ostalima.“

Podeli post