Nole od 0:1 do magije i prve pobede u Londonu

Nole od 0:1 do magije i prve prve pobede u Londonu!

Sigurnom igrom Novak je zabeležio trijumf u svom uvodnom meču u okviru grupe „Ivan Lendl“ na završnom turniru u Londonu.

Drugi nosilac je u nedelju popodne posle seta zaostatka protiv Dominika Tima (Austrija, 8) uspeo da se vrati i slavi rezultatom 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.

„Dominik je startovao veoma dobro. Od prvog poena smo igrali na visokom nivou uz izuzetan procenat prvog servisa. On je u taj-brejku zasluženo osvojio prvi set jer se bolje snašao u ključnim trenucima. Brejk na startu drugog seta dao mi je snagu da se vratim. Srećan sam zbog današnje pobede“, rekao je Novak posle susreta.

Ovom pobedom Novak je povećao učinak nad austrijskim teniserom na 4-0 i zaradio prvih 200 ATP poena.

Novak je tokom prvih dvanaest gemova uvodnog seta pokazao izuzetnu igru, bio odličan na svoj servis i znatno bliže brejku, međutim Austrijanac je svaki put uspeo da se izvuče iz teške situacije i set uvede u dramatičnu završnicu. U taj-brejku su odigrana 22 poena, a Tim je pri vođstvu od 6:3 imao tri set lopte. Odservirao je dve duple servis greške koje su Novaku omogućile da dođe do izjednačenja, 6:6. U nastavku se igrao poen za poenom, ali je na kraju sreća ipak bila naklonjenija talentovanom 23-godišnjem teniseru, kome je ovo prvo ušešće na završnom turniru.

I pored načina na koji je izgubio prvi set, na Novakovom licu se videla odlučnost i glad za pobedom. Zaboravio je sve što se dešavalo na terenu do tada i u stilu pravog šampiona ušao u drugi set i nastavio da pruža visok nivo igre. Potpuno je razbio otpor Tima, tri puta mu oduzeo servis i posle svega 23 minuta došao do maksimalnih 6:0.

Petostruki šampion je u odlučujućem setu pokazao svoj najbolji tenis, dva puta profitirao na servis protivnika, osvojio set ubedljivim rezultatom 6:2 i došao do važne pobede.

Meč u O2 areni trajao je dva časa i dva minuta.

Sledeći meč u okviru Round Robin faze na ATP World Tour finalu u Londonu Novaka očekuje u utorak (21h po srednjeevropskom vremenu). Rival će mu biti Miloš Raonić koji je na startu bio bolji od Gaela Monfisa rezultatom 2:0.

U ponedeljak su na programu mečevi iz grupe „Džon Mekinro“.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post