Nole od ponedeljka brani dvostruku titulu u Dubaiju!


Photo: AP

Odbranu dvostruke titule i 500 ATP poena u Dubaiju Novak će startovati protiv Mikaela Lodre (Francuska), 23. igrača ATP rang liste.

Novak je protiv Lodre igrao dva puta do sada, uz jednu pobedu i jedan poraz. Poslednji put su se sastali u drugom kolu prošlogodišnjeg turnira u Parizu, kada je Francusz trijumfovao rezultatom 7:6, 6:2.

U drugom kolu na Noletovom putu je bolji iz susreta između Felisijana Lopeza i Jen-Sun Lua.

U četvrtfinalu „Barclays Dubai Tennis Championships“-a, potencijalni rival srpskog tenisera je Kipranin Markos Bagdatis, 7. nosilac.

Tomaš Berdih (češka, 3) i Viktor Troicki (Srbija, 6) vrebaju u polufinalu.

U gornjoj polovini žreba nalaze se Rodžer Federer (Švajcarska, 1), Mihail Južnji (Rusija, 4), Ivan Ljubičić (Hrvatska, 5), Ernest Gulbis (Letonija)… tako da se sa bilo kojim od njih Nole ne može sresti pre finala.

„Prija mi što sam ponovo ovde. Volim Dubai i volim ovaj turnir. Svež sam, jedva čekam sve izazove koji me očekuju ovde. Važno je da napravim dobar rezultat, kako bih održao dobar ritam“, rekao je Novak.

Srpski teniser je postavljen za drugog nosioca ovog turnira iz serije 500, a igra se za nagradni fond od 2.233.000 dolara.

Podsećanja radi, Novak je na putu do titule u 2010. godini savladao Giljerma Garsiju Lopeza, Viktora Troickog, Ivana Ljubičića, Markosa Bagdatisa i Mikaela Južnjeg.

U dublu će nastupiti i bratski tandem Đoković: Nole i Marko. Oni su dobili „vajld kartu“ organizatora i već u prvom kolu imaće najteži mogući zadatak u vidu prvih nosilaca, Leandera Paesa i Maheša Bupatija (Indija).

Kompletan glavni žreb singla:

[1] Roger Federer vs [WC] Somdev Devvarmann
Marcel Granollers vs Dmitry Tursunov
Sergiy Stakhovsky vs [WC] Omar Awadhy
[WC] Michael Berrer vs [8] Ernests Gulbis

[4 ]Mikhail Youzhny vs Gilles Simon
[Q] Lukas Rosol vs [Q] Karol Beck
[Q] Grigor Dimitrov vs Richard Gasquet
[Q] Sergei Bubka vs [5] Ivan Ljubicic

[6] Viktor Troicki vs Philipp Kohlschreiber
Andreas Seppi vs Philipp Petzschner
Nikolay Davydenko vs Guillermo Garcia-Lopez
Jeremy Chardy vs [3] Tomas Berdych

[7] Marcos Baghdatis vs Andrey Golubev
Florian Mayer vs Jarkko Nieminen
Feliciano Lopez vs Lu Yen-Hsun
Michael Llodra vs [2] Novak Đoković

Podeli post