Nole odličan i protiv Soderlinga – 6:3, 6:0! U polufinalu Rima protiv Marija!


Photo: Getty Images

Ni petak trinaesti nije uspeo da spreči Novaka u nameri da nastavi seriju, koja od početka godine broji neverovatnih 35 pobeda!

Superiornom pobedom nad petim nosiocem, Robinom Soderlingom rezultatom 6:3, 6:0, Nole se plasirao u polufinale Masters turnira u Rimu.

Meč je trajao samo 76 minuta.

Odmah u prvom gemu Novak je pretrpeo brejk bez osvojenog poena zahvaljujući impresivnoj defanzivnoj igri Soderlinga. U narednom je situaciju doveo u ravnotežu, uzvrativši na isti način. U sedmom gemu Šveđanin je uspeo da namuči Novaka, ali je na svu sreću, propustio dve brejk lopte i drugi nosilac je poveo sa 4:3. Posle ovog gema, Novak značajnije podiže nivo igre, u osmom gemu oduzima servis Sodelringu, stiže do 5:3, a potom i 6:3.

Načetog rivala, Novak je nastavio da teroriše u drugom setu. U okviru prva tri gema načinio je dva brejka i poveo sa 3:0, kada je Soderling bio prinuđen da zatraži medicinski tajm-aut. Po povratku na teren, Nole je na fantastičan način završio započeto – 6:0.

“Bio sam svestan kvaliteta protivnika. On je izuzetno opasan, ima sjajan servis i odlične udarce sa osnovne linije. Nijednog trenutka se nisam opustio“
, kratko je Novak prokomentarisao ubedljivu pobedu.

Statistika meča: as poeni (4-2), duple servis greške (1-1), direktni poeni (22-13), neiznuđene greške (14-26).

Za plasman u finale Nole će u subotu od 20 časova (uživo na B92 i Sport Klubu) igrati protiv Britanca Endija Marija, četvrtog nosioca.

Mari je rezultatom 1:6, 6:1, 6:1 eliminisao Nemca Florijana Majera.

Osam susreta je iza Novaka i Marija, uz vođstvo od 5-3 za našeg tenisera. Poslednji put sastali su se u finalu Australijen Opena, gde je Novak trijumfovao i osvojio svoju drugu Grend Slem titulu.

Na šljaci su odigrali samo jedan meč iz koga je kao pobednik izašao Novak. Bilo je to u osmini finala Monte Karla 2008. godine.

„Obožavam te mečeve, on je moj prijatelj i sjajan rival. Nema tajni, nas dvojica se odlično poznajemo. Endi će biti veoma motivisan, poslednji put sam protiv njega osvojio titulu u Melburnu“, podseća Novak.

Drugi polufinalni par čine prvi nosilac, Španac Rafael Nadal i Francuz Rišar Gaske. Plasmanom u polufinale Rima, Nadal je obezbedio ostanak na prvom mestu na rang listi koja će biti objavljena u ponedeljak, 16. maja.

Podeli post