Nole u Torontu otvara letnju američku seriju

Auto Draft

Kao najbolji teniser sveta Novak će krajem jula otputovati na američki kontinent gde će počev od 4. avgusta nastupiti na tri velika turnira.

Prva stanica našeg tenisera biće „Rogers Cup“ u Torontu, koji će se održati od 4. do 10. avgusta.

Turnir u najvećem gradu Kanade pripada Masters seriji, a Novak je prošle godine stigao do polufinala gde je zaustavljan od strane Rafaela Nadala (4:6, 6:3, 5:7). Prema tome, predstoji mu odbrana 360 ATP poena.

Već sledeće nedelje na programu je novi Masters turnir, „Western & Southern Open“, koji će se od 10. do 17. avgusta odigrati u Sinsinatiju.

Novak će u Sinsinatiju braniti svega 180 bodova s obzirom da je prošle godine poražen od Džona Iznera u četvrtfinalu (6:7, 6:3, 5:7).

„Western & Southern Open“ jedini je Masters turnir koji nedostaje Srbinu. Novak je ujedno i jedini teniser koji je osvojio osam Masters turnira od ukupno devet.

Vrhunac letnje američke turneje rezervisan je za poslednji Gren Slem turnir u sezoni, US Open (25. avgust – 8. septembar).

Pre dvanaest meseci Novak je na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku stigao do finala (brani 1200 poena) koje je posle četiri odigrana seta pripalo Rafaelu Nadalu (2:6, 6:3, 4:6, 1:6).

Biće to Novakovo deseto učešće na US Openu, gde je 2011. bio šampion i još četiri puta finalista.

Nakon turnira u Americi pred Novakom su turniri u Aziji i Evropi gde brani četiri titule: Peking (500), Šangaj (1000), Pariz (1000) i ATP World Tour finale u Londonu (1500).

Fotografija: AP

Podeli post