Nole počistio Rafu za finale Mastersa u Parizu sa Monfisom!


Treći teniser ATP liste, Novak Đoković plasirao se u finale Masters turnira u Parizu, nakon što je danas posle jednog časa i 16 minuta fascinantne igre savladao drugog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

U njihovom dvadesetom međusobnom duelu, Novak je pokazao potpuno neverovatnu igru, koja nije oborila sa nogu samo gledaoce, već i samog Nadala, koji nije znao šta ga je snašlo.

Do 2:2 u početnom setu nije bilo nagoveštaja da će Novak tako “lako” doći do trijumfa nad večitim rivalom. A, onda je počela rapsodija na terenu! Srbin je osvajao gem za gemom, kako na svoj, tako i na servis Španca, koji je jedva uspevao da po koji poen. Sedam gemova, od kojih su tri bili brejkovi, doneli su Novaku 6:2, 3:0.

Do kraja susreta dva velika rivala zabeležili su po tri gema i neočekivano brza pobeda pripada Beograđaninu, koji je tako smanjio vođstvo Nadala na 6-14.

Da je danas bio Novakov dan potvrdili su se obojica tenisera svojim izjavama.

„Novak je igrao odlično, neverovatno. Kad je na ovakvom nivou, teško je protiv njega igrati i dobiti ga, pogotovo ne na ovakvoj, brzoj podlozi“, opisao je Nadal posle teškog poraza.

“Nema šta puno da se komentariše oko moje igre, osim da je bila perfektna. Danas je bio jedan od onih dana kada osećate da vam sve ide na ruku, kako ste poželeli pre izlaska na teren. Od samog početka meča sam imao osećaj da sve zavisi od mene.“, precizirao je Srbin.

Statistika meča: as poeni (3:4), duple servis greške (4:2), direktni poeni (31:13), neiznuđene greške (14:8).

Završnica meča (video):



U nedelju će se Novak boriti za 16. titulu u karijeri, 1000 ATP i 450.000 evra, ali ne i za drugu poziciju na svetskoj rang listi, jer će mu se u ponedeljak oduzeti 1300 poena, koje je prošle godine osvojio zahvaljujući trijumfu na Masters kupu u Šangaju.

Protivnik u finalu biće mu Gael Monfis. Francuz je bio bolji od Radeka Štepaneka (češka) rezultatom 6:4, 5:7, 6:4. U dosadašnjim susretima uspešniji je Nole (3:0), a poslednji meč odigran je u Pekingu na Olimpijadi.

Meč je na programu od 15.00h u direktnom prenosu na Sport klubu i RTS.

Podeli post