Nole posle velike borbe u četvrtfinalu Mastersa u Indijen Velsu

Nakon tri odigrana seta u osmini finala, Novak se plasirao među osam najboljih na prvom Masters turniru u 2012. godini, koji se igra u Indijen Velsu.

Posle dva časa i 15 minuta provedenih na centralnom terenu Nole je teže nego što se očekivalo savladao 45. igrača na svetu, Pabla Anduhara iz Španije – 6:0, 6:7 (5:7), 6:2.

Gotovo bez greške najbolji teniser sveta odigrao je prvi set. Tri brejka, 27 minuta za 6:0.

U drugom setu Anduhar se vraća u život, servis ga fantastično služi, a Novak se suočava sa porastom broja grešaka. U prvih dvanaest gemova, španski igrač je propustio sedam brejk lopti, dok se Novaku nije ukazala nijedna prilika da oduzme servis rivalu.

U taj-brejku Anduhar dolazi do 6:3 i tri vezane brejk lopte uz dva svoja servisa. Novak uspeva da veže dva mini-brejka, smanji na 6:5, ali u sledećem poenu pravi grešku koja Anduharu neočekivano donosi izjednačenje u setovima.

Na samom startu odlučujućeg seta Novak pravi brejk. Imao je Anduhar šansu da u šestom gemu izjednači na 3:3, kada je Novak nekoliko odličnih poena i osigurao brejk, koji potvrđuje u narednom gemu za 5:2 i lagano privođenje posla kraju.

Statistika susreta: as poeni (4-1), duple servis greške (0-4), direktni poeni (28-19), neiznuđene greške (28-29).

Posle trećeg meča u Kaliforniji ove godine, Novak u ukupnom učinku u Indijen Velsu ima odnos od 25 pobeda i četiri poraza.

Još jedan Španac čeka Novaka u nastavku takmičenja.

U sutrašnjem četvrtfinalu „BNP Paribas Open“-a, Nole će igrati protiv Nikolasa Almagra, 12. tenisera ATP liste, koji je u osmini finala neočekivano lako „srušio“ Čeha Tomaša Berdiha 6:4, 6:0.

Novak protiv dve godine starijeg Almagra ima maksimalan učinak, 2-0. Poslednji put sastali su se u 4. kolo prošlogodišnjeg Australijen Opena (6:3, 6:4, 6:0 za Novaka).

Podeli post