Nole preko Monaka do trećeg kola Mastersa u Parizu!



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo BNP Paribas Masters turnira pobedom nad Argentincem Huanom Monakom u dva seta, rezultatom 6:3, 7:5. Meč je trajao 92 minuta.

Đoković je na startu meča pretrpeo brejk, ali je uzvratio u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Oduzeo je servis protivniku i u osmom gemu sigurnom igrom dobio set rezultatom 6:3.

Sjajno je Novak započeo drugi set i uz jedan brejk ubrzo poveo sa 2:0. Onda je nastupio period slabije igre. Dvadesetdvogodišnji Beograđanin je izgubio ritam, opala mu je koncentracija, a Monako je zaigrao bolje. Argentinac je dva puta oduzeo servis Noletu i osvojio pet gemova za redom za ubedljivo vođstvo od 5:2. Imao je i dve brejk/set lopte u osmom gemu, ali je Đoković izdržao pritisak, spasio obe i smanjio na 3:5. Tada Monako pada u igri, verovatno pod pritiskom propuštenih šansi, i daje priliku Novaku da se vrati. Treći nosilac je zaigrao kako zna i potpuno preokrenuo rezultat. Napravio je dva brejka, u devetom i jedanaestom gemu, i bio siguran na svoj servis za konačnih 7:5.

Statistika meča: asevi (4-2), duple greške (5-1), direktni poeni (21-9), neiznuđene greške (30-32).

Novak će u trećem kolu igrati protiv domaćeg igrača Arna Klemona, koji je iznenadio 17. tenisera sveta, Nemca Tomija Hasa pobedom od 2:1.

Srpski i francuski teniser sastali su se tri puta do sada uz prednost od 2:1 za Novaka.

Podeli post