Nole preuzeo krunu od Ferera i došao do druge titule u Parizu!

Nole preuzeo krunu od Ferera i došao do druge titule u Parizu!

Novak je po drugi put u karijeri šampion Masters turnira u Parizu!

U fantastičnom finalu „BNP Paribas Open“-a Nole je posle dva velika preokreta savladao Španca Davida Ferera (3) rezultatom 7:5, 7:5 i tako došao do šeste titule u 2013. godini, 40. u profesionalnoj karijeri.

Trijumfom u finalu Novak je preuzeo krunu od Davida Ferera, povećao prednost nad Špancem na 11-5 u međusobnim duelima i svojoj kolekciji dodao i 16. Masters trofej.

Furiozan start meča za obojicu tenisera. Ferer je od prvog poena demonstrirao igru koja mu je juče pomogla da savlada Nadala u polufinalu. Španac je zahvaljujući neverovatnom kretanju prvi načinio rezultatsko otcepljenje i poveo sa 3:2, nešto kasnije i 4:2. Vodio je Ferer sa 5:3 u prvom periodu igre, da bi se od tog trenutka inicijativa se preselila na stranu Novaka. Srbin je ušao u prepoznatljiv ritam, načinio u nastavku dva brejka koji su mu posle 52 minuta strašne borbe doneli vođstvo u setovima (7:5).

Na gotovo istom nivou teniseri su igrali u drugom setu. Ferer je već u uvodnom gemu iskoristio blagi pad u Novakovoj igri i oduzeo mu servis. Igrao se gem za gemom sve do desetog, kada je usledio „deja vu“. Ferer je servirao za izjednačenje u setovima, a Novak je dao sve od sebe da spreči takav scenario i uspeo. Kao i prvom setu, naš teniser je izjednačio na 5:5, a potom učinio isto što i u prvom setu za osvajanje treće titule u nizu posle jednog časa i 52 minuta.

„Čestitke Davidu i njegovom timu, uvek je zadovoljstvo igrati sa njim. Želim mu sve najbolje. Publici hvala za podršku, a turnir ne bi mogao da bude ovako dobar da njegovi čelnici i svi koji rade na njemu nisu toliko organizovani. Mnogo mi znači ova titula, i dalje sam jako motivisan da igram. Sezone umeju da budu jako duge, a što se tiče borbe za prvo mesto, to zavisi od mene, ali i od Nadala. Moj prioritet je da nastavim da igram u ovom stilu“, rekao je Novak na ceremoniji.

Statistika meča: as poeni (3-1), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (34-15), neiznuđene greške (28-26).

Titula na poslednjem Mastersu u sezoni doneće Novaku 990 poena na novoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedeljak, 4. novembra.

Novak će već večeras otputovati u London, gde će u utorak od 21h (po našem vremenu) odigrati svoj prvi meč u okviru grupe B na ATP World Tour finalu.

Prvi rival najboljeg srpskog tenisera na završnom turniru biće Rodžer Federer, koga je savladao u jučerašnjem polufinalu u prestonici Francuske.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post