Nole protiv Federera u finalu turnira u Dubaiju!


I treću godinu zaredom Nole će se boriti za titulu na ATP turniru u Dubaiju.

Plasman u svoje drugo finale u 2011. godini, a 33. u karijeri, srpski teniser je izborio pobedom nad sedmim igračem sveta, Tomašom Berdihom rezultatom 6:7 (5:7), 6:2, 4:2, kada je čeh zbog povrede bio prinuđen da preda meč.

Početnih dvanaest gemova meča protekli su bez brejkova. Teniseri su bili sigurni na svoj servis, ali i pravili veliki broj grešaka. Novak iz bekhenda, Berdih iz forhenda. Pri rezultati 6:5 za čeha, Novak je spasio dve brejk/set lopte i set uveo u taj-brejk, koji je nakon pet mini brejkova ipak pripao trećem nosiocu rezultatom 7:5. Berdih je tako iskoristio petu set loptu nakon 66 minuta igre.

U drugom setu potpuno nova priča i potpuno novi Novak. Već u drugom gemu, našem teniseru se ukazala prva brejk šansa u susretu, ali istu nije iskoristio. Barijera je probijena u četvrtom gemu kada srpski igrač konačno oduzima servis čehu za vođstvo od 3:1, potom i 4:1. Ovu prednost Novak je uvećao u poslednjem gemu seta načinivši novi brejk koji mu je pored 6:2 i izjednačenja u setovima, doneo i servis na početku trećeg.

Povreda leve noge koja je Berdiha počela da muči sredinom drugog seta, uzela je danak tek sredinom odlučujućeg. Držao se čeh dobro tokom prvih pet gemova, ali je Novak sa nekoliko sjajnih poena prelomio, došao do novog brejka i vođstva od 4:2. Na 30:0 pri Novakovom servis, Berdih nije mogao da nastavi susret i tu je sve bilo gotovo.

„Ne znam kako bih opisao današnji meč. Jednom rečju – katastrofa. Mislim da je ovo bila moja najlošija partija ove sezone. Mrzim kada igram ovako. Bitno je, međutim, da sam pobedio“, rekao je Novak na konferenciji za štampu.

Ovom pobedom Novak je povećao učinak nad Berdihom – šest pobeda i jedan poraz.

U borbi za treću titulu u Dubaiju, Novak će u subotu od 16 časova po našem vremenu igrati protiv prvog nosioca Rodžera Federera. Švajcarac je u drugom polufinalnom duelu bio bolji od Francuza Rišara Gaskea rezultatom 6:2, 7:5.

U međusobnim duelima vodi Švajcarac 13-7. Poslednji okršaj pripao je Noletu u polufinalu ovogodišnjeg Australijen Opena.

Podeli post