Nole rutinski do 38. pobede u nizu i drugog kola Rolan Garosa


Photo: Getty Images

Na najbolji mogući način Nole je startovao drugi Grend Slem sezone, Rolan Garos, gde brani četvrtfinale iz 2010. godine.

Trenutno drugi teniser sveta proveo je samo 92 minuta ne terenu kako bi savladao Holanđanina Tijema de Bakera rezultatom 6:2, 6:1, 6:3 u okviru prvog kola Otvorenog prvenstva Francuske.

Kao što se i očekivalo, Novak je tokom celog susreta bio apsolutno dominantan, dozvolivši rivalu samo jednu priliku za brejk, koju ovaj nije iskoristio. Sa druge strane, naš teniser, sedmostruki šampion u 2011. godini, u sva tri seta je po dva puta oduzeo servis rivalu.

„Bio je ovo sjajan prvi meč na Rolan Garosu za mene. Servirao sam izvanredno i bio veoma agresivan. Pritisak je uvek tu, ali naučio sam tokom godina da se nosim sa njim. Znam da ljudi puno očekuju od mene zbog nepobedive serije i zato mi je zaista drago što se uspešno nosim sa stvarima na i izvan terena“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (0-5), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (25-19), neiznuđene greške (19-34).

Ovo je Noletova 38. pobeda u nizu od početka sezone.



U drugom kolu Rolan Garosa, Novak će igrati protiv Rumuna Viktora Haneskua koji je bio bolji od Francuza Benoa Parea u četiri seta rezultatom 7:5, 4:6, 6:1, 7:6 (7:4).

U duelima protiv Rumuna, Nole vodi sa 5-0.

Podeli post