Još jedna sigurna pobeda drugog nosioca u Njujorku.

Novak je u drugom kolu US Opena maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:1 nadigrao 76. tenisera ATP liste, Bernabea Zapatu Miraljesa iz Španije.

„Bilo je veoma teško igrati u prvom setu. Visoka vlažnost vazduha na terenu, ali isto je za obojicu igrača. Nisam dobro počeo susret, međutim, drugi i treći set sam odigrao nekoliko nivoa iznad. Srećan sam što sam se vratio u Njujork, što igram na Artur Ešu. To je ono što mi daje snagu, motivaciju. Posle 20 godina dolaženja ovde i dalje imam glad za pobedama, krećem se odlično iako sam u godinama“, rekao je Novak posle meča.

Susret je trajao jedan čas i 59 minuta.

Teniseri su bili izjednačeni na terenu samo tokom prva četiri gema u meču. Zapata Miraljes je krenuo vrlo agresivno, ali se ta igra raspala u trenutku kada mu je Novak u petom gemu oduzeo servis koji je odlučio pobednika seta.

Novak je u nastavku inicijativu apsolutno držao u svojim rukama, napravio pet brejkova i lagano meč priveo kraju.

Statistika: as poeni (5-2), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (34-15), neiznuđene greške (22-22), broj osvojenih poena (92-59).

U petak nas očekuje srpski duel trećeg kola na Otvorenom prvenstvu SAD, s obzirom da će Novakov rival biti Laslo Đere, 38. igrač sveta.

Đere je do okršaja sa Novakom došao pobedom nad Ugom Gastonom rezultatom 6:1, 6:2, 6:3.

Samo jednom njih dvojica su odmerili snage i to u drugom kolu Serbia Opena prošle godine kada je Novak slavio rezultatom 2:1.

Fotografija: Profimedia

Podeli post