Nole savladao Janka u 2. kolu Serbia Open-a!


Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u meču drugog kola ATP turnira u Beogradu (šljaka, 450.000 evra).

Najbolji srpski teniser savladao je sunarodnika Janka Tipsarevića (63. na svetu) rezultatom 6:2, 4:6, 6:0 i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu.

Novak je dobro startovao na svom debitantskom meču u rodnom gradu. Sigurnom igrom došao je do dva brejka i osvajanja prvog seta rezultatom 6:2.

Izuzetno atraktivan tenis viđen je i u nastavku duela. U drugom setu Tipsarević je pružio mnogo kvalitetniji tenis, načinio jedan brejk više od Noleta i doneo izjednačenje u setovima.

Prvi nosilac brzo se oporavio od gubitka drugog seta. U odlučujućem setu sve je išlo rutinski za Novaka, dok je Tipsarević potpuno pao. Na kraju je rezultat glasio 6:0 u korist Đokovića.

“Sigurno da sam srećan, jer je to bio moj debi ovde, ali najjači utisak je fenomenalna atmosfera. Bilo je sjajno igrati večeras, a nadam se da je i publika uživala“, rekao je pobednik posle meča.

Nakon derbija drugog kola, Novakov meč četvrtfinala koji je na programu u petak, dobiće isti status, jer će se voljom žreba sastati sa drugim reketom Srbije, Viktorom Troickim, 38. teniserom sveta.

Zvuči zanimljivo, ali prednost u međusobnim duelima između ove dvojice tenisera drži godinu dana stariji Troicki. U njihovom jedinom susretu, 2007. godine u Umagu, Viktor je posle meča za pamćenje trijumfovao rezultatom 2:6, 6:4, 7:5.

Sve u svemu, Srbija će u subotu imati polufinalistu na Serbia Open-u!

Podeli post