Nole savladao Kverija za prednost Srbije od 2:0! Američki dubl smanjio na 2:1!


Dejvis kup reprezentacije Srbije povela je sa 2:0 protiv SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa nakon prvog dana takmičenja u Beogradu.

Najpre je Viktor Troicki, pred više od 12.000 gledalaca u Beogradskoj areni, savladao Džona Iznera sa 3:1 (7:6, 6:7, 7:5, 6:4), posle neverovatnih tri sata i 37 minuta igre.

Nakon njega, na teren je izašao Novak, kome je bilo potrebno tri časa i 24 minuta da donese Srbiji drugi poen, savladavši američkog tenisera Sema Kverija (22. na svetu) rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

Meč je završen u 23:45h po našem vremenu.

Kveri je imao šansu da već u trećem gemu oduzme servis Novaku, ali je drugi teniser sveta, kod rezultata 1:2, spasio dve brejk lopte. U nastavku je Srbin kontrolisao igru, do brejka je bez većih problema stigao u petom i sedmom gemu, što mu je donelo ekspresan prvi set (6:2).

U drugom setu, situacija je bila znatno komplikovanija po srpskog tenisera. Kveri je vidno podigao nivo igre, prvi stigao do brejka i prednosti od 3:0, potom i 4:1. Novak je uspeo da uhvati rezultatski priključak i izjednači na 4:4. Pri vođstvu rivala od 5:4, drugi teniser sveta morao je da spašava nekoliko set lopti Amerikanca. Odluka o osvajaču drugog seta, pala je ipak u taj-brejku. Samo jedan poen i to prvi, bio je mini-brejk. Pripao je Novaku, kao i drugi set, 7:6 (7:4) posle 76 minuta igre.

I u trećem setu, Novak se suočio sa čvrstom igrom Kverija, koji je napravio dva brejka i poveo sa 5:2. Nije srpski teniser uspeo da načini preokret, tako da Kveri posle 6:2 smanjuje vođstvo Novaka na 2:1.

četvrti, ispostavilo se odlučujući set, naterao je tenisere da ulože ogroman fizički i psihički napor kako bi ga okončali. Novak je bio taj kome je pripao prvi brejk, a potom i prednost od 3:0. Ovu razliku Novak je čuvao do poslednjeg gema, koji je posle velike borbe rešio u svoju korist.

U subotu od 14 časova na programu je bio meč u konkurenciji parova, a protivnici srpske kombinacije Nenad Zimonjić/Janko Tipsarević bili su Bob Brajan i Džon Izner.

Nažalost, srpska kombinacija poražena je rezultatom 6:7, 7:5, 6:7, 3:6, tako da će singl mečevi u nedelju (od 15 časova) odlučiti.

Sastaće se Đoković i Izner, a potom Troicki i Kveri.

Podeli post