Nole savladao Monaka u egzibicionom meču na turniru „Kojong klasik“

Nole savladao Monaka i plasirao se u finale egzibicionog turnira "Kojong klasik"

U sklopu priprema za prvi Gren Slem sezone, Australijen Open, Novak je učestvovao na egzibicionom turniru „Kojong klasik“ u Melburnu.

U svom poslednjem pripremnom meču pred Otvoreno prvenstvo Australije, drugi teniser sveta savladao je 42. igrača ATP liste, Argentinca Huana Monaka rezultatom 7:5, 6:1.

U prvom setu Novak je propustio nekoliko prilika da stekne prednost, da bi Monaku konačno oduzeo servis u 12. gemu i tako izbegao taj brejk. U drugom setu Novak je demonstrirao vrhunsku igru i snažnim udarcima sa osnovne linije držao je protivnika daleko van terena.

Komentatori nisu propustili da istaknu da je Novak mnogo više nego do sada izlazio na mrežu i završavao poene posle dve-tri razmene udaraca.

„Kasno sam završio sezonu zbog finalnog duela Dejvis kupa između Srbije i Češke. Ipak, želeo sam da odigram još neki meč pre početka Australian Opena sledeće nedelje“, izjavio je Nole nakon pobede nad Monakom.

Meč je sa tribina posmatrao i novi Novakov trener, Boris Beker.

„Iskreno se nadam da će mi Boris doneti psihološku prednost, pošto je on u stanju da prepozna situacije sa kojima se vrhunski igrači suočavaju na Gren Slem turnirima, očekivanja i pritiske koje imaju u ključnim trenucima. Nadam se da ćemo na tome raditi i popraviti stvari, baš kao i par elemenata u mojoj igri poput servisa“, zaključio je Novak.

Nole savladao Monaka i plasirao se u finale egzibicionog turnira "Kojong klasik"

Fotografije: Getty Images/AFP

Podeli post