Nole se kvalifikovao za završni turnir u Londonu!


Plasmanom u finale turnira u Pekingu Nole je došao u poziciju da se bori za 18. titulu u karijeri. Ali, to nije sve. Trenutno drugi teniser sveta se pobedom nad Džonom Iznerom u polufinalu „China Open“-a kvalifikovao za završni turnir, koji će se od 21. do 28. novembra odigrati u „O2“ areni u Londonu.

Nole se tako pridružio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji su nešto ranije obezbedili učešće na turniru koji će ugostiti najbolju „osmorku“ iz 2010. godine.

Srpski teniser je do četvrtog uzastopnog učešća na „ATP World Tour Finals“ došao zahvaljujući odličnim rezultatima tokom minulih devet i po meseci od kojih su svakako najzanačajniji titula u Dubaiju i finale na nedavno završenom US Openu.

„Bio sam veoma srećan kada sam čuo vest. Ovo je četvrta godina zaredom da učestvujem na završnom turniru i to dostignuće mi mnogo znači. Daću sve od sebe da u Londonu ostvarim bolji rezultat nego prošle godine, kada sam ispao nakon takmičenja po grupama“, izjavio je Novak.

Da podsetimo, Novak je 2008. godine trijumfovao na Masters kupu u Šangaju.

Do Londona ima još mesec i po dana, ali pre toga Noleta očekuju ništa manje značajniji izazovi.

U nedelju od 10 časova ujutru po našem vremenu, Novak će odigrati drugo uzastopno finale turnira u prestonici Kine (prošle godine je trijumfovao). Biće to trideseto finale u karijeri za srpskog tenisera i šansa da dođe do osamnaestog trofeja u karijeri i drugog u 2010. godini.

Noletov rival biće Španac David Ferer (11. na ATP listi) koji je u drugom polufinalnom okršaju savladao hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4.

Biće to deveti međusobni duel Srbina i Španca. U dosadašnjih osam nema rezultatske prevage, 4:4.

Srećno Nole!

Podeli post