Novak će se u nedelju boriti za rekordnu osmu titulu na Vimbldonu!

Italijan Loprenco Muzeti, 25. nosilac, bio je Novakova pretposladnja prepreka na trećem gren slemu sezone, a posle dva časa i 48 minuta drugi nosilac je slavio rezultatom 6:4, 7:6 (7:2), 6:4.

Prvi brejk u meču pripao je Novaku u šestom gemu, za vođstvo od 4:2, potom i 5:2. Iako je pri rezultatu 5:3 imao 40:15, Novak je dozvolio Italijanu da napravi brejk i vrati se u set. Srećom, u narednom gemu je usledio novu brejk Novaka koji je posle 48 minuta poveo sa 1:0.

Muzeti je u drugom setu podigao nivo igre i odmah u prvom gemu oduzeo Novaku servis. Imao je naš teniser dve prilike da se već u sledećem vrati, ali je to dočekao tek u šestom gemu kada je bez izgubljenog poena uzeo servis gem protivnika za 3:3. Novak je u taj-brejk odigrao maestralno i posle 7:2 se približio na set od trijumfa.

Prednost brejka do koje je došao u početnom gemu trećeg seta Novaku je bila dovoljna da duel mirno privede kraju i plasira se u deseto finale Vimbldona u karijeri.

Statistika: as poeni (6-2), dvostruke servis greške (4-1), direktni poeni (34-34), neiznuđene greške (31-22), broj osvojenih poena (116-98).

Prošlogodišnji finalisti Vimbldona i ove godine će se boriti za najprestižniji trofej.

Novak Đoković (2) i Karlos Alkaraz (3) u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu odigraće njihov šesti međusobni duel (3:2 za Novaka), kada će srpski teniser imati priliku da izjednači rekord Rodžera Federer po broju osvojenih titula na Vimbldonu (8).

Poslednja dva meča pripala su Novaku, a pre dvanaest meseci Španac je u finalu „The Championships“-a slavio rezultatom 6:1, 6:7 (6:8), 1:6, 6:3, 4:6.

Bez obzira na ishod finala, Novak će zadržati drugu poziciju na ATP listi.

Fotografija: Profimedia

Podeli post