Nole stigao u London, počinju pripreme za Vimbldon


Photo: AP

Nole je u nedelju popodne stigao u prestonicu Velike Britanije, London, gde će od 20. juna do 3. jula učestvovati na najprestižnijem turniru na svetu, Vimbldonu.

Najbolji srpski teniser i drugi na svetskoj rang listi ne krije oduševljenje povodom predstojećih izazova na travi u okviru trećeg Grend Slema sezone.

„Uzbuđen sam što ću igrati na predivnoj vimbldonskoj travi, radujem se Big Benu, jagodama sa šlagom i beloj opremi“, podelio je Novak sa svojim fanovima na Tviteru i Fejsbuku.

Novak na Vimbldonu brani polufinale i 720 poena, a Švajcarac Rodžer Federer smatra da će Srbin ove godine otići dva koraka napred, osvojiti titulu i zauzeti tron na ATP listi.

„Novak, definitivno, ide svom snagom i silinom ka tronu. Da Rafael Nadal nije osvojio Rolan Garos, Srbin bi već sada bio svetski broj jedan. Ali, tu je nova prilika na Vimbldonu i Đoković ima zaista velike šanse da opet izbije u prvi plan, da uzme pehar, i postane najbolji na planeti. Verujem da će se to i desiti“, kaže Federer.

„Ovaj period je veoma zanimljiv za sve koji prate tenis, ali iako smo Rafa i ja dobri, Novak je taj koji vodi trku i nameće ritam. Svesni smo da je sazreo u igrača koji je spreman da preuzme tron i da pobedi svakog ko mu se nađe na putu. Igra izvanredno, što garantuje nova uzbuđenja na terenu“, završio je Švajcarac.

Podeli post