Nole u finalu Vimbldona protiv Nadala, od ponedeljka PRVI na svetu!


Photo: AP

Novi teniski kralj je NOVAK ĐOKOVIĆ!

“Moj cilj u tenisu je da postanem prvak“, rekao je Novak kada je imao sedam godina. Sada, sa 24 godine i 39 dana Noletov dečački san postao je java!

Od ponedeljka PRVI teniser sveta NOVAK ĐOKOVIĆ, u meču karijere, polufinalu Vimbldona, savladao je Francuza Žoa-Vilfrida Congu rezultatom 3:1, po setovima 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11), 6:3 i tako krunisao fenomenalna dostignuća u 2011. godini.


Posle 48 mečeva u tekućoj sezoni, Novak ima učinak 47-1, a u nedelju će se boriti za svoju prvu vimbldonsku titulu, osmi trofej u 2011. i 26. u profesionalnoj karijeri!



Meč je počeo kao pravi „rat nerava“, što je logično, s obzirom da je ulog bio prevelik. Ako je neko mogao podneti toliki pritisak, onda je to bio svakako Nole.

Nole je izabrao da prvi servira i odmah se suočio sa gubitkom početnog udarca. Conga je u narednom gemu spasio jednu brejk loptu i poveo sa 2:0. U nastavku je naš teniser odlično servirao, ne dozvolivši Francuzu brejk loptu. U osmom gemu Novak je propustio dve sjajne prilike da se vrati u set, 5:3 za Congu. Još veća šansa za Srbina u desetom gemu, i to ne jedna već tri vezane. Ipak, Conga je neverovatnim servisima uspeo da ih anulira. Stiže i četvrta, koju Nole ne ispušta za izjednačenje, 5:5. U taj-brejku uspešniji je bio drugi nosilac, koji sa dva mini brejka posle 65 minuta stiže do 7:6 (7:4).

Drugi set protekao je potpuno u znaku Novaka. Fantastičnom igrom izgubio je samo tri poena na svoj servis, a dva puta mu je pošlo za rukom da isti oduzme Congi, u startnom i petom gemu. Neuporedivo manje napetiji set i 6:2 za Novaka nakon svega 28 minuta.

A, onda pakleni treći set. Novak je u nekoliko navrata ispustio šansu da završi meč. Prvi je došao do brejka i poveo sa 2:1, potom i 3:1. Pri vođstvu našeg tenisera od 4:2, Conga je otvorio seriju, vezao tri gema i okrenuo prednost na svoju stranu, 5:4. Nole je izjednačio na 5:5, potom uzeo 19. teniseru novi brejk, poveo sa 6:5 uz servis za meč. I tu nije bio kraj. Francuz još jednom oduzima Novaku servis za 6:6. U taj-brejku naš teniser je pri 6:5 i 8:7 imao meč lopte, ali tada je Conga odlično odservirao, izvukao se i na kraju sa jednim mini-brejkom više osvojio set rezultatom 11:9 posle 59 minuta.

Brzo je Nole zaboravio treći set i ušao u četvrti set tako što je oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:0. Sa tom razlikom Novak je okončao set i ispisao istoriju svetskog tenisa.

U dosadašnjih osam susreta protiv Conge, Nole je smanjio vođstvo Francuza na 3-5.

U finalu najprestižnijeg turnira današnjice, Nole će u nedelju od 15 časova igrati protiv još dva dana prvog tenisera sveta, Rafaela Nadala koji je bio bolji od Endija Marija rezultatom 5:7, 6:2, 6:2, 6:4.

Biće to čak 28. međusobni duel srpskog i španskog tenisera. Trenutno vodi Nadal 16-11.

Poslednja četiri susreta odigrali su ove godine i sva četiri su pripala Noletu.

Iskrene čestitke Noletu za plasman u finale Vimbldona i stupanje na svetski teniski presto!

Podeli post