Izazov za Novaka u trećem kolu Masters turnira „Internazionali BNL d’Italia“.

Najbolji teniser sveta je u svom drugom meču u prestonici Italije nadigrao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova (ATP #33) rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:1 i plasirao se među šesnaest najboljih na turniru.

Novak je u uvodnom gemu meča pretrpeo brejk ne osvojivši nijedan poen prilikom svog servisa. Isti je odmah u narednom vratio i izjednačio na 1:1. Novim brejkom pri sledećem servisu gemu Dimitrova srpski teniser je stekao važnu prednost koja mu je posle 44 minuta igre donela vođstvo u setovima (6:3).

Prvi brejk u drugom setu pripao je Novaku. Bilo je to u trećem gemu kada je poveo sa 2:1, potom i 3:1. Iako je pri rezultatu 4:3 servirao za 5:3, momentum je neočekivano prešao na stranu bugarskog igrača, koji je vezao tri fenomenalna gema (dva brejka) i došao do izjednačenja u setovima.

Kontrola nad mečom vratila se u ruke branioca titule u odlučujućem setu. Tri brejka, u prvom, petom i poslednjem gemu za 19. pobedu u 2023. godini.

Meč je trajao dva časa i 19 minuta.

Statistika: as poeni (7-7), dvostruke servis greške (2-6), direktni poeni (21-28), neiznuđene greške (10-24), broj osvojenih poena (90-74).

Novak u osmini finala Rima čeka Kamerona Norija (Velika Britanija, 13) koji je rezultatom 2:0 savladao Martona Fučoviča (Mađarska).

Susret za plasman među osam najboljih na programu je u utorak.

Fotografija: Profimedia

Podeli post