Nole u osmom uzastopnom četvrtfinalu US Opena!

Auto Draft

Najbolji teniser sveta krupnim koracima grabi ka odbrani finala na US Openu.

U svom četvrtom meču na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD Novak je bez izgubljenog seta eliminisao 22. nosioca turnira, Filipa Kolšrajbera rezultatom 6:1, 7:5, 6:4.

Drugi meč dnevnog programa na Luis Armstrong terenu trajao je dva časa i tri minuta nakon kojih je Novak prednost nad Kolšrajberom povećao na 5-1.

Novak je odlučno ušao u meč osmine finala nametnuvši od prvog gema svoj ritam. Nakon što je u drugom i petom gemu oduzeo servis rivalu, srpski teniser je poveo sa nedostižnih 5:0. Kolšrajber je uspeo da osvoji sledeći gem na svoj servis, smanji rezultat na 5:1, ali ne i da ugrozi Novaka da posle 29 minuta dođe do 6:1.

Uzbuđenje je bilo na znatno višem nivou u drugom setu. Novak je u desetom gemu sa fantastičnim pasing šotom spasio set loptu Nemca a potom mu zadao udarac u vidu brejka. U sledećem gemu Novak je na svoj servis došao do osvajanja drugog seta.

Rešio je prvi nosilac da posao što pre privede kraju u trećem setu i u toj nameri je bio uspešan. Brejkom u početnom gemu stvorio je rezultatsku prednost koja mu je bila sasvim dovoljna da set i meč lagano privede kraju u svoju korist.

„Nije bilo lako. Morao sam mnogo da trčim. Filip je težak protivnik… Želeo sam da budem agresivniji na prvom udarcu posle servisa i posle riterna. Hoću da pokušam da izađem na teren i da dominiram igrom. To je cilj, na tome sam radio. Znam da imam dobru odbranu i da mogu da vratim dodatnu loptu, ali opet zašto trošiti toliko energije, kada je bolje završiti u prva dva-tri udarca. Uslovi su bili teški za obojicu zbog velike vlažnosti vazduha“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (6-6), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (34-27), neiznuđene greške (19-36).

U svom osmom uzastopnom četvrtfinalu na US Openu Nole će u sredu igrati protiv Endija Mareja (Velika Britanija, 8) koji je rezultatom 7:5, 7:5, 6:4 savladao Žoa-Vilfreda Congu (Francuska, 9).

Novak u međusobnim okršajima protiv Mareja vodi sa 12-8.

Fotografija: Getty Images

Podeli post