22. pobeda u nizu, Novak sa Marejem za finale „China Open“-a!

Nole u polufinalu "China Open"-a!

Ni nakon svog 22. meča u glavnom gradu Kine Novak ne zna za poraz!

U četvrtfinalu „China Open“-a prvi teniser sveta je bez većih problema stigao do trijumfa nad 5. nosiocem, Grigorom Dimitrovim rezultatom 6:2, 6:4 i poveo protiv Bugarina sa 5-1.

Susret je trajao jedan čas i 29 minuta tokom kojih je Novak kontrolisao situaciju na terenu, ne dozvolivši rivalu da veže dva gema i uđe u ritam.

Novak je u trećem gemu, koji je trajao osam minuta, spasio pet brejk lopti i poveo sa 2:1. Tu prednost je nakon sledećeg gema povećao na 3:1 oduzevši Dimitrovu servis. Isto je učinio i u poslednjem, osmom gemu, za odlazak na pauzu sa vođstvom od 6:2 posle 38 minuta.

Ubedljiv je bio srpski teniser i u drugom setu. Prvi je došao do brejka u četvrtom gemu, koji je Grigor vratio u sledećem i smanjio na 3:2. Novak još jednom oduzima servis protivniku i stiže do 4:2. Naš teniser je pri 5:3 servirao za pobedu kada Dimitrov pravi novi brejk i vraća se u susret. I sledeći gem bio je brejk koji je Novaka odveo do nove pobede.

„Danas je bilo nešto hladnije vreme u Pekingu što je odgovaralo mom stilu igre. Trudio sam se da menjam tempo, šaljem mu visoke lopte na bekhend, serviram efikasno. Sve je funkcionisalo dobro. U drugom setu sam imao uspona i padova, ali generalno sam zadovoljan svojom igrom“, rekao je Novak posle meča.

„It was pretty slow conditions because of the weather,“ said Djokovic. „It’s a bit cold today, which I think suited more to my style of the game. I was trying to mix up the pace, give him high balls to the backhand, serve efficiently. Everything worked well. The second set was up and down. But generally it was a good performance.“

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (13-17), neiznuđene greške (16-33).

U polufinalu turnira u Pekingu Nole će u subotu igrati protiv šestog nosioca Endija Mareja koji je savladao Marina Čilića u dva seta – 6:1, 6:4.

Biće to 22. međusobni duel sa Britancem, a odnos pobeda i poraza je 13-8 u korist Novaka.

Fotografija: Getty Images

Podeli post