Nole u polufinalu Dubaija!


Photo: Reuters

Petu godinu u nizu Nole će igrati u polufinalu turnira „Dubai Duty Free Tennis Championships“.

Jedan čas i 36 minuta igre bili su potrebni prvom nosiocu u Emiratima da dođe do trijumfa nad devetim igračem sveta, zemljakom Jankom Tipsarevićem – 6:1, 7:6 (8:6).

Janko je suviše nervozno ušao u meč što mu je donelo veliki broj neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Novak je bio na svom nivou i isti održavao.

Samo jedan gem (drugi po redu) pripao je drugom reketu Srbije u uvodnom setu. Nakon što je izjednačio na 1:1, Tipsarević je izgubio sledeća dva servisa i posle 26 minuta igre, Novak je poveo sa 6:1.

U drugom setu Janko je smanjio broj grešaka i videli smo uglavnom ravnopravnu igru, koja je donela igranje taj-brejka. Vrlo brzo je Janko poveo sa 3:0, da bi pri vođstvu od 6:5 imao servis za izjednačenje u setovima. Načinio je dvostruku servis grešku, nakon koje mu je Novak oduzeo i drugi servis, a potom sjajnim forhend vinerom stavio tačku na duel.

“Bio je to veoma napet meč, pogotovo na samom kraju. On je imao svoje šanse, ali smo obojica napravili veliki broj neiznuđenih grešaka, kao i duplih servis grešaka. Uspeo sam da se koncentrišem i prođem u polufinale, zbog čega sam srećan“, rekao je Novak.

U borbi za finale, Novak će u petak igrati protiv Britanca Endija Marija, koji je bio bolji od čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 7:5.

Jedanaest susreta je između Noleta i Marija, a prednost od 7-4 je na strani našeg tenisera.

Poslednji put sastali su se krajem januara u polufinalu Australijen Opena, kada je Novak slavio posle pet odigranih setova (6:3, 3:6, 6:7 (4:7), 6:1, 7:5).

“Odigrali smo mnogo neizvesnih mečeva u poslednjih nekoliko godina. Mi smo isto godište, rasli smo zajedno i prvi međusobdni duel smo imali sa 11 godina. Nadam se još jednom sjajnom meču“, završio je Novak.

Podeli post