Trećom pobedom u Monte Karlu Novak se plasirao među četiri najbolja tenisera na ovogodišnjem izdanju turnira i došao do rekordnog 77. Masters polufinala u karijeri!

Dvostruki šampion „Rolex Monte-Carlo Masters“-a iz meča u meč podiže formu, a u petak popodne je zabeležio trijumf protiv 11. nosioca Aleksa de Minora rezultatom 7:5, 6:4 u meču koji je trajao dva sata i četiri minuta.

Novak je osvojio prvi set, oduzevši servis protivniku u 12. gemu. Igrači su tri puta uzastopno oduzimali servis jedan drugome u drugom setu, pre nego što je prvi nosilac iskoristio svoju šansu u desetom gemu za trijumf.

„Bio je ovo težak meč za obojicu. On je jedan od najbržih igrača na turu. Vraća mnoge lopte koje obično 99 odsto drugih igrača ne bi. Drugi set nismo igrali na visokom nivou i napravili smo mnogo neiznuđenih grešaka, uz nekoliko brejkova. To je nešto što se očekuje na šljaci, ali možda ne toliko. Ali, pobeda je pobeda i srećan sam što sam prošao dalje. Veoma sam srećan što sam ponovo u polufinalu. Prošlo je dosta vremena. Volim ovaj turnir. Proteklih sedam, osam godina bilo je teško za mene da osvojim sedam ili osam mečeva uzastopno, ali evo me, još jedno polufinale i radujem se tome“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (13-19), neiznuđene greške (26-28), broj osvojenih poena (73-62).

Novakov protivnik u polufinalu Monte Karla biće  8. nosilac Kasper Rud (Norveška) koji je rezultatom 2:1 savladao Uga Umbera (Francuska).

Pet međusobnih okršaja je iza Novaka i Ruda. Svih pet pripalo je srpskom teniseru bez izgubljenog seta.

Polufinalni duel na programu je u subotu oko 15.30h.

Fotografija: Profimedia

Podeli post