Nole u polufinalu Otvorenog Prvenstva Australije protiv Federera!


Po drugi put u karijeri Nole će igrati u polufinalu Australijen Opena!

Nakon dva časa i 32 minuta igre, Novak je maksimalnim rezultatom od 3:0, po setovima 6:1, 7:6 (7:5), 6:1 izbacio iz daljeg toka takmičenja šestog igrača sveta, čeha Tomaša Berdiha.

Impresivan start Novaka. 76% ubačenih prvih servisa uz 88% realizacije istih. Odlično riterniranje donosi Novaku brejkove u četvrtom i šestom gemu. Posle 36 minuta igre na semaforu stoji 6:1.

Drugi set možemo opisati kao „najbolji kada je najpotrebnije“… U uvodnom gemu drugog seta Novak je propustio dve prilike za brejk i čeh to kažnjava oduzimanjem servisa u četvrtom gemu, za kasnije vođstvo od 4:1. Problem sa sočivom s početka seta Novak je, na svu sreću, rešio na vreme, a onda je usledio veliki povratak, vezivanje tri gema za 4:4. Jedan mini-brejk više u taj-brejku doneo je Noletu preko potreban drugi set, rezultatom 7:6 (7:5) posle 78 minuta.

Pohod ka petoj ovosezonskoj pobedi u Melburnu Novak je počeo brejkom u četvrtom gemu trećeg seta, koji mu je praktično doneo mesto u polufinalu.

„Konstantno sam pokušavao da promenim ritam, hteo sam da izvučem Berdiha iz zone u kojoj se oseća najugodnije i verujem da sam uspeo u tome jer nije pokazao koliko razarajuće udarce ima. Prelomio je drugi set, bio sam presrećan kad sam rešio tajbrejk u svoju korist. Prvi i treći set sam odigrao perfektno“, rekao je Novak nakon susreta.

Statistika meča: as poeni (10-5), duple servis greške (1-5), direktni poeni (34-29), neiznuđene greške (21-32).

S obzirom da je 2010. godine zaustavljen u četvrtfinalu Melburna, Novak će na novoj ATP listi, koja će biti objavljena 31. januara, imati 360 poena više.

četvrtak u Rod Lejver Areni (09.30h po našem, uživo na RTS 1) rezervisan je za jubilarni, 20. susret Noleta i Federera u okviru polufinala Otvorenog Prvenstva Australije.

U dosadašnjim susretima više uspeha imao je Federer koji vodi sa 13-6. Poslednja tri susreta pripala su Švajcarcu.

„Nemam šta da izgubim protiv Federera, koji brani titulu ovde. Znamo jako dobro jedan drugog. Moram čvrsto da verujem u sebe da bih dobio taj meč“, rekao je Nole o predstojećem izazovu.

„Rodžer je veoma agresivan igrač, verovatno jedan od najagresivnijih na Turu. Protiv njega morate biti smireni. Poslednjih nekoliko mečeva koje smo odigrali bili su veoma neizvesni. Ovo je polufinale Grend Slema i teško je predvideti bilo kakav ishod“, završio je Novak o svom sledećem rivalu.

U ovom trenutku ne možemo a da se ne prisetimo čuvenog polufinala Australijen Opena 2008. godine, kada je Nole srušio Federera rezultatom 7:5, 6:3, 7:6 (7:5), a kasnije podigao svoj prvi Grend Slem trofej.

Neka se istorija ponovi…

Srećno Nole!

Podeli post