Nole u polufinalu protiv Federera!

Po četvrti put u karijeri Nole će igrati u polufinalu Vimbldona, trećem u nizu.

Furioznom igrom protiv Nemca Florijana Majera prvi teniser planete približio se na svega dva koraka od odbrane titule na najvećem turniru na svetu.

Jedan čas i 45 minuta bilo je potrebno Novaku da eliminiše 31. nosioca rezultatom 6:4, 6:1, 6:4.

Odličnim servisima Novak je startovao svoj peti meč na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Velike Britanije. Ipak, u petom gemu Majer prvi stiže do brejka i prednosti od 3:2. Revanš je usledio neposredno u sledećem gemu, 3:3. U devetom gemu Novak je spasio tri vezane brejk lopte, da bi već u narednom kaznio propuštene prilike protivnika i posle 40 minuta igre došao do 6:4.

Kao mašina srpski teniser igrao je u drugom setu. Za samo 25 minuta potpuno je razoružao rivala, dva puta napravio brejk, u četvrtom i šestom gemu, za ubedljivih 6:1.

U prvih osam gemova trećeg seta igrači su bili sigurni na svoj servis. Razigrao se Nole u pravo vreme, kažnjavao svaku grešku rivala i napravio brejk tako što je vezao sedam poena zaredom – 5:4 i uspešan servis za meč.

„Na početku smo bili izjednačeni. Malo mi je bilo potrebno da se naviknem na uslove jer sam poslednja tri meča odigrao pod krovom. Vrlo sam zadovoljan pobedom, jer je moj rival igrao zaista dobro, imao je nekoliko odličnih prilika za brejk i čitav meč je lako mogao da krene u drugom pravcu“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (7-2), dvostruke servis greške (3-1), direktni poeni (50-14), neiznuđene greške (20-17), ukupan broj poena (94-67).

U istorijskom polufinalu 126. Vimbldona u petak (u 14 časova po našem) Nole će ukrstiti reket sa trećim nosiocem, Rodžerom Federerom.

„Jedva čekam duel protiv Rodžera. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv njega, on je veliki šampion i sigurno najveći izazov na terenu. Preko 30 puta je bio u četvtrtfinalima Grend slem turnira, preko dvadeset u polufinalima… To samo govori koliko je konstantan na najvećoj sceni. Nikada do sada nismo igrali na travi i biće interesantno videti kako će se odvijati meč. Nemam šta da izgubim, daću sve od sebe da pobedim.“

Švajcarac je plasman u polufinale izborio laganom pobedom nad Mikailom Južnjim takođe maksimalnim rezultatom – 6:1, 6:2, 6:1.

Biće to čak 27. međusobni okršaj Noleta i Rodžera u karijeri. I to prvi ikada na Vimbldonu! Trenutno je 14-12 za Federera.

Ove godine odigrali su dva meča (polufinale Rima i polufinale Rolan Garosa), iz kojih je kao pobednik izašao Novak.

Photo: Getty Images

Podeli post