Nole u polufinalu Vimbldona!

Auto Draft

Bez izgubljenog seta Nole se plasirao u polufinale 127. izdanja Vimbldona i svoje 13. uzastopno na Gren Slem turnirima.

U četvrtfinalu najprestižnijeg turnira najbolji teniser sveta je eliminisao sedmog nosioca, Tomaša Berdiha rezultatom 7:6 (7:5), 6:4, 6:3 posle dva časa i 15 minuta igre.

Ovom pobedom Novak se revanširao Čehu za poraz u polufinalu Vimbldona 2010. godine i poveo u međusobnim duelima sa 14-2.

„Dobro sam ušao u meč sa nekoliko brejk lopti. Nisam uspeo da ih realizujem, došao je na red taj-brejk u kojem je bilo gusto i koji su odlučile njegove greške. S obzirom na način na koji je okončan prvi set, Berdih je vrlo lako mogao da ga osvoji i povede sa 2:0 u setovima, pošto je u drugom imao dva brejka prednosti na startu i 3:0. Uspeo sam da se izvučem iz neugodne situacije, podignem igru na viši nivo i trijumfujem“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (16-6), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (36-31), neiznuđene greške (13-25), ukupno poena (102-86).

S obzirom da je ponovio rezultat iz 2012. godine, Novak je odbranio svih 720 ATP poena. Plasman u finale doneo bi mu novih 480, a titula 1280.

Polufinale Vimbldona na programu je u petak a biće to Novakov 45. meč u Londonu.

Rival prvog nosioca u borbi za finale biće Argentinac Huan Martin del Potro (8. nosilac), koji je sa 3:0 savladao Španca Davida Ferera, 4. nosioca turnira.

Novak i Del Potro su se sastajali jedanaest puta do sada uz prednost Novaka od 8-3.

Najpre je u polufinalu ovogodišnjeg Dubaija slavio Novak, da bi u istoj fazi takmičenja u Indijen Velsu pretrpeo poraz od Argentinca.

Fotografija: AP

Podeli post