Nole u trećem kolu Otvorenog Prvenstva Australije!


Fotografija: Getty Images

Posle jednog časa i 42 minuta igre u Rod Lejver Areni, Nole se plasirao u treće kolo Otvorenog Prvenstva Australije.

Nakon tri odigrana seta prvi teniser sveta nadigrao je i 56. igrača ATP liste, Kolumbijca Santjaga Hiralda – 6:3, 6:2, 6:1.

I set. Hiraldo je u petom gemu prvog seta oduzeo Novaku servis i poveo sa 3:2. Odmah u sledećem naš teniser je načinio ribrejk, a potom osvojio sve gemove do kraja seta koji mu je pripao rezultatom 6:3.

II set. Dva brejka Novaka za ubedeljivih 6:2.

III set. Nastavak dominacije Srbina. Tri brejka (prvi, peti i sedmi gem seta) za siguran prolaz u sledeće kolo.

„Pokušavam da ne potcenim protivnike na startu. Ovo je Gren Slem turnir i svi su motivisani da pruže maksimum, naročito na centralnom terenu,“ rekao je Nole. „Santijago je na početku meča prilično ravno udarao lopticu, ali znao sam da će morati da popusti pre ili kasnije. čekao sam to i odradio sam dobar posao“.

Statistika susreta: as poeni (9-3), duple servis greške (2-3), direktni poeni (27-13), neiznuđene greške (21-39).

U šesnaestini finala Australijen Opena u subotu, Nole će igrati protiv Francuza Nikolasa Maua (81. na svetskoj rang listi).

Prvi i jedini put Novak i Mau sastali su se davne 2006. godine na startu turnira u Mecu, kada je naš teniser bio bolji 6:2, 6:3.

„Veoma je talentovan, ima fin jednoručni bekhend. Veoma dobro koristi servis, početni udarac mu je precizan. Mislim da je podloga ovde malo sporija i da je odskok loptice malo viši, što je možda bolje za moj stil igre.“

Podeli post