Nole ubedljiv protiv Andersona, u trećem kolu protiv Bagdatisa


Photo: AP

Bez većih problema Nole je izašao na kraj i sa Kevinom Andersonom, drugim po redu rivalom na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske.

Trenutna forma i činjenica da je Anderson tek prvi put na Vimbldonu prošao prvo kolo, jasno su nagoveštavali ko je favorit u ovom susretu.

Posle jednog časa i 54 minuta igre, Nole (drugi nosilac) je trijumfovao rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2 za plasman u šesnaestinu finala Vimbldona.

Nakon ovog meča, Novak ima učinak 43-1 u 2011. godini.

Siguran start Novaka koji koristi Andersonove probleme prilikom prvog servisa, odlično riternira i pravi dva brejka za 5:0. Uspeo je Južnoafrikanac da vrati jedan brejk, smanji na 5:2, ali ne i da ozbiljnije zapreti. Posle 30 minuta igre na terenu 1, 6:3 za Noleta.

U petom gemu drugog seta, Novak je propustio jednu brejk loptu. Međutim, nije dozvolio da mu se isto ponovi u sedmom, kada oduzima servis 203 cm visokom Andersonu za 4:3. Igrao se gem za gemom sve do 6:4 nakon 41 minuta.

Odmah na početku trećeg seta Novak je došao do brejka. U šestom gemu je spasio tri brejk lopte, da bi u predstojećem po drugi put u setu oduzeo servis Andersonu, poveo sa 5:2, za stavljanje tačke na duel posle svog servis gema.

Tokom celog susreta Nole je najveću sigurnost imao prilikom svog forhenda, koji je danas funkcionisao besprekorno.

„U ključnim momentima sam igrao dobro i servirao, vraćao servise. Svaki teniser teži perfekciji i to je ono što i ja želim iako sam možda bio preoštar prema sebi jer sam zadovoljan svojim nastupom. Ja pokušavam da igram najbolji tenis na svakom meču, ne kalkulišem, ne pokušavam da sačuvam energiju i potcenim rivale. To je bitno u prvoj nedelji, što manje provesti vremena na terenu“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (7-8), duple servis greške (4-3), direktni poeni (31-22), neiznuđene greške (14-18).

U trećem kolu Vimbldona, Novak će u subotu igrati protiv Markosa Bagdatisa (Kipar, 32) koji je sa 6:4, 7:6, 7:5 savladao Italijana Andreasa Sepija.

Nole se četiri puta sastajao sa Bagdatisom uz maksimalan učinak, 4-0.

Podeli post